عماد افروغ: مجلس امروز ایران نیازمند نمایندگان مستقل و شجاع است
خبر اختصاصی: بازگویی مفاهیم انقلاب از مهمترین شاخصهای نمایندگان مستقل است.
عماد افروغ، جامعه شناس و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس امروز ایران نیازمند حضور نمایندگان مستقلی است که با هدف ترویج گفتمان انقلاب، آزادانه سخن بگویند.
بنا بر گزارش روابط عمومی ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور، دکتر افروغ در نشستی با اعضای شورای هماهنگی ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور گفت: در حالی به زمان برگزاری انتخابات نزدیک میشویم که برخی دارندگان قدرت تمایلی به حضور پر رنگ مردم به عنوان متولیان و عقبه اصلی انقلاب ندارند.
افروغ با انتفاد از ایجاد شکاف عمیق میان عرصه رسمی و غیر رسمی کشور اظهار داشت: بیتوجهی و نادیده گرفتن قدرتهای مدنی و غیر وابسته به قدرت دولتی به مرور بیاعتمادی و کاهش مشارکتها را به دنبال داشته و بسترساز فاشیسم و دیکتاتوری در جامعه خواهد شد. وی افزود: قدرت صرفاً از لوله تفنگ و اغوا، خارج نمیشود؛ بلکه مؤثرترین شکل قدرت از مجرای محبت، نفوذ و اقناع بیرون میآید.
وی با تأکید بر این که وجه فرهنگی انقلاب اسلامی طی سالهای گذشته تا کنون به هر دلیل، تحت الشعاع وجه تمدنسازیهای صوری و ابزاری قرار گرفته است، گفت: به خاطر نگرش سطحی برخی مسئولان، به تدریج روح و محتوا، فدای شکل شده و وجه سخت افزاری تمدن و طولی و حضور تاریخ بر وجه نرم افزاری فرهنگ و عرضی و غیاب تاریخ غلبه پیدا کرده است.
نماینده اصولگرای منتقد مجلس هفتم با بیان این که در شرایط حساسی به سر میبریم، گفت: خواسته و ناخواسته جریانی میکوشد تا به تعبیر مرحوم شریعتی، تشیع علوی را پیش پای تشیع صفوی، به اسم تشیع علوی، ذبح کند.
نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر عدم وابستگی نمایندگان به کانونهای قدرت و ثروت، ارائه نظرات و دیدگاههای متنوع و نقادانه در فضایی آزاد و از زبان نمایندگان مستقل و غیر وامدار به جریانات مشکوک، منحرف، سلفی و فرصت طلب را امری ضروری و اساسی خواند و با تقسیم قدرت به انواعی چون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مدنی، گفت: وابستگی به منابع قدرت سیاسی و اقتصادیِ دولتی، برای کاندیداهای مجلس خطرناک و فسادزاست.
این استاد دانشگاه افزود: به جرأت میتوان گفت منابع قدرت و ثروت در ایران به انحای مختلف، ریشه در نهادهای رسمی و دولتها ـ به دلیل بافت تمرکزگرایی و اقتصاد نفتی ـ دارند؛ هر چند نباید از برخی کانونهای ثروت و قدرت که در خارج از کشور بوده و با سیاستهای مداخلهجویانه، افکار ننگینی در سر دارند، نیز غافل شد.
افروغ در مقابل، تعلق نمایندگان به قدرت فرهنگی و مدنی خودجوش و تاریخی را «با فرض وجود»، یک فضیلت و ارزش خواند و افزود: بیتردید با اصلاح برخی ساختارها و رویههای موجود در نحوه مدیریت کشور، منابع قدرت و ثروت ناشی از قدرت مستقیم و غیر مستقیم دولتی، امکان ظهور نخواهند داشت.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای تشکیل دومین ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور، آن را یک ضرورت و فرصتی برای ابراز وجود، روشنگری و آگاهی بخشی در چارچوب «گفتمان انقلاب اسلامی» دانست و گفت: بهترین و مطلوبترین کار این است که از طریق این تشکل انتخاباتی، حرفهای مفهومی بزنید و برای تصدی کرسی نمایندگی هر کاری را مباح ندانید. تنها تلاش کنید شکل سالم مبارزه انتخاباتی را به رخ بکشید و کسانی را به فهرست خود دعوت کنید که از "سلامت، شجاعت و وارستگی" آنها مطمئن هستید.
وی «رسالت مستقل بودن» را در شرایط کنونی، "تولید حرفهای مفهومی و بیان آزادانه نقدها" عنوان کرد و گفت: باید از هر ندای مستقلی که با تکیه بر روحیه انقلابی، روشنفکری و سلامت نفس، قصد روشنگری و آگاهسازی مردم را دارد، استقبال کرد.
وی بر انسجام و تجمیع کاندیداهای مستقل واجد شرایط در تشکلهای سیاسی همچون «ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور» تأکید کرد و گفت: کاندیداهای مستقل میتوانند تنها با تکیه بر اندیشه انقلابی، دانش، خرد، درد و رنجهای مردمی و برنامههای کارشناسی و قابل اجرا، وارد مجلس شوند.
وی حضور نمایندگان مستقل، شجاع، ساده زیست، نقاد و ناظر و غیر وابسته به منابع قدرت و ثروت در مجلس را زمینه ساز مقابله با کاستیها و جلوگیری از انحرافات فکری و ناسازگار با مبانی نظری و معطوف به مردم سالاری دینی و خودکامگیهای اجرایی در سطح کشور دانست و افزود: نگاه استراتژیک و شجاعت در ارائه نظرات کارشناسی، مواجهه حقیقت گرایانه با سیاستهای غلط و ناموجه، اصرار بر مواضع و مفاهیم انقلابی و اجتناب از مصلحت اندیشیهای کاذب و متداول، از جمله شاخصهای اصلی کاندیداهای مستقل است.
وی ائتلاف کاندیداهای مستقل را به مفهوم پیوستگی محتوایی افراد مستقل، تشکلی برخاسته از عرصه مدنی خواند که با تجمیع مستقلها، «با ملاکهای درست مفهومی»، حضوری جاذب در فضای سیاسی کشور خواهد داشت.
وی با اشاره به این که یکی از ملاکهای صلاحیت کاندیداها التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است، گفت: به دلیل تضاد ماهوی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با قانون اساسی آمریکا، طبعاً دارندگان گرین کارت که با تعهد به رعایت قانون اساسی آمریکا و حتی قوانین منطقهای و محلی و اجتناب از اقدام غیر قانونی علیه آن، واجد آن شدهاند، فاقد صلاحیت قانونی لازم برای نمایندگی مردم در مجلس هستند.
این جامعهشناس برجسته با بیان این که در این انتخابات مردم به تشخیص و انتخاب آگاهانه خود رأی میدهند، خطاب به اعضای شورای هماهنگی ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور گفت: سعی کنید با جذب افراد صالح از نیروهای متعهد، منتقد و ملتزم به ارکان رکین قانون اساسی و قطع نظر از جناح بندیهای مرسوم، لیستی سالم، شجاع و مردمی ارائه دهید و بیش از آن که پیروزی در انتخابات و اقتضائات آن را دغدغه خود کنید، به طور عمده، دغدغه آگاهی بخشی و بسط تفکر انقلابی و اقتضائات آن را داشته باشید.
با ورود کاندیداهای مستقل و متعادل، می توان مانع حضور افراطیون در مجلس و انحراف مجلس از کار اصلی اش که همان نظارت است، شد.