اظهارنظر صریح و شفاف دکتر پزشکیان در برنامه زنده پارک ملت
دکتر مسعود پزشکیان، نماینده مستقل مردم تبریز، اسکو وآذرشهر، دکتر علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران و دبیر ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان و آقای بیژن نوباوه نماینده مردم تهران و عضو جبهه پایداری، در برنامه تلویزیونی پارک ملت، که از شبکه یک سیما بهصورت زنده در حال پخش بود، به بیان دیدگاههای خود در مورد انتخابات و مجلس پرداختند.
آقای شهیدیفر بعنوان مجری، در ابتدای این برنامه گفت: ما سعی میکنیم کاندیداهایی را برای حضور در پارک ملت دعوت کنیم که اولا تجربه دارند و ثانیا در برهههای زمانی مختلف سمت اجرایی در کشور داشته و بتوانند درباره انتخابات اظهارنظر کنند.
در ادامه، مشروح سخنان دکتر پزشکیان، در این برنامه را میتوانید بخوانید.
بهصورت مستقل وارد انتخابات شدهام
دکتر مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلام در پاسخ به این سوال که شما عضو کدام گروه هستید؟ گفت: من مستقل هستم و بهصورت مستقل وارد انتخابات شدهام. وابسته به هیچ جناح، دسته و گروهی نیستم.
وی با ذکر این نکته که در حقیقت بنده یک اصولگرای اصلاحطلب هستم، افزود: اگر میخواهیم به آن اهدافی که در سند چشمانداز به آن اشاره شده است، برسیم باید اصلاحات کرد و بدون اصول هم نمیتوان کاری انجام داد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر بخواهیم گذشته را با الان مقایسه کنیم، برای آنچه که باید میبود و م
یتوانستیم بشویم، بیانکرد: تصور میکنم که خیلی باید اصلاحات انجام میدادیم و یا باید اصلاحات انجام بدهیم.
علم باید در استخدام مشکلات جامعه باشد
وی در بخش دیگری از سخنان خود، یادآوری کرد: علمی که در استخدام نجات مشکلات جامعه قرار نگیرد و فقط محدود به مقالات و دانشگاه و آزمایشگاه باشد، مشکل جامعه ما را حل نخواهد کرد. ما زمانی میتوانیم به آنچه که داریم افتخار کنیم که مشکل صنعت، مشکل کشاورزی، مشکل بهداشت و درمان و … را حل کرده باشیم.
وی با بیان اینکه وقتی میتوانیم به علم افتخار کنیم که در عمل بتواند خودش را نشان دهد، ادامه داد: ما باید علمی را در دانشگاهها به دانشجویان خود آموزش بدهیم که اولا به چشماندازی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده است دست پیدا کنیم؛ دوما این علم در استخدام حل مشکلات جامعه ما قرار بگیرد و مشکلات واقعی جامعه ما را حل کند.
دکتر پزشکیان، افزود: ما واقعا مشکل داریم. قطعا اگر با همین نگاه اصلاحطلبی رفتار میکردیم و عمل میکردیم، خیلی بیشتر از این میتوانستیم رشد و توسعه داشته باشیم.
دیدگاه دکتر پزشکیان در مورد اصلاحطلبی
وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تبیین دیدگاه خود در مورد اصلاحطلبی گفت: اصلاحات چهار اصل روشن دارد: 1- عدالت؛ 2- اثر بخشی؛ 3- کارایی؛ و 4- کیفیت. یعنی اگر هر حرکتی را اعم از فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و … که انجام دهیم، در این قالب قرارش دهیم، درست عمل کردهایم و اگر در این قالب قرار ندهیم، هزینههایمان را هدر خواهیم داد.
این استاد دانشگاه با انتقاد از تعداد زیاد دانشگاهها در کشور که بیشتر آنها از کیفیت پایین برخوردار هستند، بیان کرد: الان همهجای کشور را کردهایم دانشگاه، برای چی؟ آیا برای 4 میلیون دانشجو، اینهمه دانشگاه میخواستیم؟ آیا با این کیفیت دانشگاهها، در منطقه اول خواهیم بود؟ اصلا امکان ندارد.
دکتر پزشکیان با اعلام این سؤال که آیا این رفتار، هزینههای ما را هدر نمیدهد؟ گفت: آیا نمیتوانستیم به جای 43 عدد دانشگاه علوم پزشکی دولتی با این کیفیت برای تقریبا 135 هزار دانشجو، 10 یا 15 عدد دانشگاه علوم پزشکی داشته باشیم که برازندهی اولینبودن در منطقه باشد؟
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دانشگاههای بزرگ دنیا، ممکن است40 هزار تا 100 هزار دانشجو داشته باشن، ولی دانشگاههای ما حدود 5 هزار دانشجو دارند و یا عددی شبیه به این، گفت: کیفیت آموزشهای دادهشده در این دانشگاهها از یک طرف و امکانات آموزشی و پژوهشی از طرف دیگر، اصلا قابل قیاس با دانشگاههای معتبر دنیا نمی باشد.
مشکل اصلی، از مجلس است
دکتر مسعود پزشکیان، در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: من بعد از اینکه وارد مجلس شدم و با توجه به اینکه دارای سابقه مدیریتی در حوزه بهداشت و درمان نیز هستم، به این نتیجه رسیدم که اگر مملکت میخواهد درست شود، مجلس باید درست شود و اگر مشکل داریم، مشکل ما از مجلس است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلام با بیان اینکه در این کمیسیون قوانینی به تصویب رسیده است که اگر درست اجرا شود، بیشتر مشکلات در این حوزه حل خواهد شد، گفت: با اجرای درست این قوانین، میتوانیم بگوییم همانگونه که مقام معظم رهبری میفرمایند، اگر کسی وارد بیمارستان شد، بغیر از مشکل بیماری، مشکل دیگری نخواهد داشت.
تبیین خصوصیات نمایندگان مردم
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در تبیین خصوصیات نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، گفت: کسانی که وارد مجلس میشوند باید حداقل علم لازم مربوط به کمیسیون تخصصی خود را داشته باشند و علاوه بر علم، دارای تجربه مربوطه باشند و مشکلات مربوطه را لمس کرده باشند و بعد از ورود به مجلس، کار کارشناسی انجام دهند و وابسته به تفکراتی نباشند که حق را و نگاه را از آنها بگیرد. برخی از نمایندگان، در بعضی از مواقع بهخاطر برخی از مصلحتها، در مورد مسائلی که باید نگاه کارشناسی داشته باشند، اینگونه عمل نمیکنند و از کار کرشناسی دست برمیدارند و کوتاه میآیند.
وی افزود: اگر قانون را درست بنویسیم و بعنوان نماینده، بر اجرای درست قوانین بدرستی نظارت بکنیم و اگر مجری قانون، قوانین را اجرا نکرد، جرات این را داشته باشیم که از آن سوال کنیم که چرا قانون را اجرا نمیکنی؟ نباید مشکل داشته باشیم. اگر مشکل داریم، مشکل در یکی از اعضای این چرخه است. یا قانون درست نوشته نشده است و یا درست نظارت نشده است.
جناحبندیها، برخی مواقع حق را میپوشاند
وی با بیان اینکه این جناحبندیهایی که الان وجود دارد، برخی مواقع حق را میپوشاند، یادآوری کرد: وابستگی به جناح، در برخی از مواقع باعث میشود که حق نادیده گرفته شود و نظر دسته و جناح بر نظر حق ارجحین داشته باشد.
وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این مطلب که در آموزههای دینی ما هست که "اگر مسلمانی بشنود که فردی فریاد میزند که ای مسلمانان، کمکم کنید و شما آن را اجابت نکنید، مسلمان نیستید" گفت: در همین حوزه بهداشت و درمان، زمانی که من وزیر بودم، مریض میآمد و میگفت من پول ندارم و من طبق قانون نمی توانستم مشکل آن بیمار را حل کنم.
وی افزود: این زیبنده کشور ما نیست که بعد از 33 سال از اینکه از انقلاب گذشته، آدمی که فقیر است و پول ندارد نتواند در بیمارستان خدمت بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: حال ما قانون را نوشتهایم، چرا باید دولتی که ادعای عدالت میکند، و منابعش هم وجود دارد، افراد فقیر را نبیند؟
ما بعنوان نماینده، خلاف قانون تحت پوشش بیمه تکمیلی هستیم
دکتر پزشکیان با انتقاد از وضعیت بیمههای تکمیلی، گفت: ما الان بعنوان نماینده، خلاف قانون تحت پوشش بیمه تکمیلی هستیم. دولت هم چنین است، قوه قضائیه هم چنین است. اگر پول نیست برای همه نباشد و اگر هست برای همه باشد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلام گفت: اگر قانون اجرا شود اختلافی پیش نمیآید. بنده ممکن است به برخی از قوانین رای نداده باشم، ولی بعد از اینکه تصویب شد و شورای محترم نگهبان هم آن را تأیید کرد، آن را میپذیرم و اطاعت میکنم، چون قانون است.
هیچ مصلحتی بالاتر از اجرای قانون نیست
وی افزود: حضرت امام (ره) فرمودهاند که « هیچ مصلحتی بالاتر از اجرای قانون نیست»، حال چرا باید یکی بیاید و بگوید که من قانون را قبول ندارم متأسفانه در مجلس نیز برخی از نمایندگان بخاطر مصلحت از کنار این قضیه عبور کنند. این چه مصلحتی است که باعث میشود که ما نمایندگان نتوانیم از کسی که قانون را اجرا نمیکند، سؤال کنیم؟ پس ما بعنوان نماینده مردم، مقصریم.
دکتر پزشکیان با انتقاد از بیثباتی در مدیریت، گفت: بیثباتی بدترین چیز برای یک مدیریت است. برای اینکه اگر ثبات باشد، آدمها تربیت میشوند و پله پله رشد میکنند و بالا میآیند. باید پذیرفت که همه عیب دارند، قطعا من هم عیب دارم، ولی هنر این است که کسانی که در چارچوب انقلاب هستند را ضعفشان را تقویت کنیم و نقاط قوتش را بیشتر کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا گروههای سیاسی حاضر در انتخابات، برنامهای دارند، گفت: به نظر من گروههای فکری که در انتخابات شرکت کردهاند، دارای برنامه مدون و اصولی نمیباشند، یا حداقل من ندیدهام.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه برای نوشتن برنامه علمی باید تجربه جهان را بگیریم، گفت:کشور ما دارای متخصصان و انسانهای توانمند بیشماری است، آیا ما از نظرات آنها استفاده میکنیم؟ خیلی وقتها بخاطر اینکه در جناح ما نیست، اصلا قبولش نداریم و اجازه حرفزدن به آنها را نمیدیم. ممکن است که یک عده این را انکار کنند، ولی این چیزی است که من در واقعیت با آن مواجهم و در محیط دانشگاه این را احساس میکنم و ربطی هم به جناح خاصی ندارد.
دکتر پزشکیان با ذکر این سؤال که اگر شما الان مریض شوید، بدنبال یک پزشک حاذق و متخصص میگردید یا یک پزشکی که وابسته و حزب و گروه خاصی باشد؟ گفت: اگر بخواهیم به چشماندازی که مقام معظم رهبری ترسیم کردهاند، برسیم، باید به علم و عالم احترام بگذایم، نه به جناح خودمون و دسته خودمون.
نوسان، یعنی سوءمدیریت
وی با بیان اینکه نوسان، یعنی سوءمدیریت افزود: هر قدر نوسان بیشتر باشد، سوءمدیریت بیشتر است. این یک اصل مدیریتی است. اگر در کشور از متخصصین و عالمان استفاده میکردیم، این مشکلات اقتصادی را نداشتیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انقاد از بیعدالتی در حوزه بهداشت و درمان گفت: مگر ما از عدالت حرف نمیزنیم؟ مگر ما از مردم حرف نمیزنیم؟ ما قانون نوشتهایم و برای خودمان یک سفره باز کردهایم و برای مردم یک سفره دیگر و هیچ کدام از ما هم، عین خیالمان نیست. بعد میگوییم که به ارزشهایی معتقدیم. اگر به ارزشها معتقدیم چرا جلوی این کارها را نمیگیریم؟
دکتر مسعود پزشکیان، مهم ترین وظیفه مجلس نهم را نظارت بر اجرای قانون دانست و در پاسخ به این سوال که آیا نظارت مهمتر از قانونگذاری است؟ گفت: ما الان قانون داریم، ولی همین قوانینی را که داریم، اجرا نمیکنند.
دکتر پزشکیان در پاسخ به سوال مجری برنامه که شعار تبلیغاتی شما در ایندوره از انتخابات چیست؟ گفت: هیچ مصلحتی بالاتر از اجرای قانون نیست؛ همان حرفی که حضرت امام (ره) فرمودهاند.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلام با بیان اینکه اگر قانون اجرا شود، یعنی عدالت، یعنی اخلاق؛ و بیقانونی یعنی، بیاخلاقی گفت: همه قانون باید اجرا شود و نه سلیقهای. اگر همه قانون را اجرا کنیم و نه سلیقه کسانی را که حکومت میکنند، معنویت و اخلاق درست میشود. بیقانونی است که بیاخلاقی رو بوجود میآورد. بیقانونی است که دیکتاتوری بوجود میآورد.
اقلیتها در قانون، دارای حقوقی هستند
وی با اشاره به حق اقلیتها در قانون، گفت: ما در قانون، اجازه گردهمایی رو داریم، اجازه راهپیماییها رو داریم، هر قومی و هر زبانی اجازه دارد به زبان خودش حرف بزند.
دکتر پزشکیان در پاسخ به سؤال دیگر مجری که پرسید آیا شما در سخنرانیهایتان وعده ساخت مثلا بیمارستان را به مردم میدهید یا نه؟ گفت: من هیچوقت از اینگونه وعدهها ندادهام و نخواهم هم داد. من معتقدم اگر قانون درست اجرا شود، همان خدمات بهداشتی و درمانی که در روستاها مردم دریافت خواهند کرد با خدماتی که مردم در شهرها دریافت میکنند، فرقی نخواهد کرد.
ما اگر قانون بهداشت و درمان را اجرا کنیم، مشکل بهداشت و درمان حل خواهد شد. به عدالت خواهیم رسید. و به اهدافی که در سند چشم انداز به آن اشاره شده است، نیز نزدیک تر میشویم.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با دفاع از قوانین مصوب در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: ما اگر قانون بهداشت و درمان را اجرا کنیم، مشکل بهداشت و درمان حل خواهد شد. به عدالت خواهیم رسید و به اهدافی که در سند چشم انداز به آن اشاره شده است، نیز نزدیک تر میشویم.
نمایندگان باید معامله نکنند
وی افزود: افرادی که وارد مجلس میشوند، باید علم، تجربه و توان داشته باشند و برای اینکه مملکت درست شود، این نمایندگان باید بیاستندکه قانون درست اجرا شود، نترسند و معامله نکنند.
دکتر پزشکیان در پاسخ به این سؤال که در این 33 سال گذشته و یا قبلتر در تاریخ 100 ساله مجلس، مهمترین و محبوبترین نمایندگان مجلسی که به یاد میآورید را نام ببرید، گفت: آن چیزی که مشخص است، شهید مدرس است. ولی در این 33 سال، شهید بهشتی را میتوان نام برد و مجلس اول را مجلسی بسیار توانمند و مقتدر میدانم. ولی اگر بخواهم نام ببرم: مقام معظم رهبری، آیت الله هاشمی رفسنجانی، آیت الله طالقانی و … .
دکتر مسعود پزشکیان در پاسخ به این سوال که در این 12 روز مانده به انتخابات، چه کارهایی رو انجام میدهید و چه کارهایی را انجام نمیدهید؟ گفت: من خلاف قانون عمل نمیکنم. به همه دوستان و مسئولین ستادی نیز گفتهام که به هیچ وجه مبادا برای اینکه رأیی بگیریم، خلافی انجام دهیم.
وی در پایان با بیان اینکه در تبلیغات، همون حرفایی را خواهم زد که الان گفتم، خاطرنشان کرد: مردم باید به افرادی رأی بدهند که دارای تجربه و علم کافی باشند و امتحان پس داده باشند؛ صادق باشند و غیروابسته.
این فرصت 12 روزه، فرصتی است که با مخاطبین مختلف، چهرهبهچهره روبرو شوم و این حرفها رو به مردم بگویم. مهم نیست که به من رأی بدهند و یا به من رأی ندهند، مهم این است که مردم بدانندکه اگر میخواهیم وضعیت ما و وضعیت مملکت ما درست شود، به مجلسی توانمند نیاز داریم، مجلسی که از علما تشکیل شده باشد. چرا گفتم مجلس اول از تمام مجلسها بهتر بود، برای اینکه بهترینهای کشور در آن زمان در آن مجلس حضور داشتند.
اگر ما بتوانیم بهترینها را و امتحانپسدادهترینها را و صادقترها را و غیروابستهها را که جسارت این را داشته باشند که اگر تخلفی صورت گرفت بیایستند و هیچ مصلحتی را بالاتر از اجرای قانون ندانند، انتخاب کنیم، آن مملکت درست خواهد شد.