مطهری: ایمان قلبی داوطلبان به اسلام در ماده ۲۸ امری شخصی و غیرقابل تشخیص است
نماینده مردم تهران در مجلس نهم گفت: وقتی اعلام میشود یک نامزد به استناد ماده ۲۸ ردصلاحیت شده، یعنی اعتقاد شخصی و التزام علمی آن نامزد به اسلام دچار مشکل است؛ درحالی که اعتقاد و ایمان امری قلبی و غیرقابل تشخیص است.
علی مطهری در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، با انتقاد از ردصلاحیت گسترده نامزدهای انتخاباتی ازسوی شورای نگهبان، گفت: ردصلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس تاحدودی غیرطبیعی بود و استنادهایی که بهعنوان دلیل ردصلاحیت اعلام شد، برای خیلی از افراد غیرقابل قبول است.
اعتقاد و ایمان امری قلبی و غیرقابل تشخیص است
او گفت: هنگامی که اعلام میشود یک نامزد به استناد بند یک ماده ۲۸ ردصلاحیت شده، یعنی اعتقاد شخصی و التزام علمی آن نامزد به اسلام دچار مشکل است؛ مسئله اینجا است که اعتقاد و ایمان امری قلبی و غیرقابل تشخیص است.
نماینده مردم تهران یادآور شد: چگونه میتوان تشخیص داد که چه کسی به اسلام ایمان قلبی دارد و چه کسی ایمان ندارد.
اسلام درباره ایمان تنها به شهادتین قائل است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اسلام در خصوص اعتقاد دینی و ایمان تنها به شهادتین قائل است و فارغ از آن، هنگامی که از اعتقاد و ایمان صحبت میکنیم، درواقع درباره امری قلبی صحبت میکنیم که برای کسی قابل تشخیص نیست و نه من میتوانم درباره ایمان شما اظهارنظر کنم و نه شما میتوانید درباره ایمان بنده، نظری بدهید.
این نماینده مردم در مجلس نهم یادآور شد: درباره مساله التزام علمی به اسلام نیز هنگامی که چنین ادعایی راجع به کسی مطرح میشود، یعنی آن فرد مرتکب گناه کبیره مثل شرب خمر شدهاست و سوال اینجاست که چگونه میتوان چنین ادعایی را ثابت کرد.
گاهی صلاحیت یک روحانی بهدلیل عدم التزام به اسلام رد میشود!
او با بیان اینکه نمیتوان بیدلیل عدم احتراز صلاحیت افراد را به استناد بند یک ماده ۲۸ اعلام کرد، یادآور شد: این ادعا معانی بسیاری دارد و گاهی به یک روحانی اعلام میشود که به استناد بند یک ماده ۲۸ صلاحیت کاندیداتوری مجلس را ندارد و این درحالی است که آن فرد روحانی سالها به عنوان امام جماعت گروهی از مردم نماز خوانده و مردم به او اقتدا کردهاند و به نظر میرسد باید این مشکلات سریعتر حل شود.
اعتراض میکنم، نه التماس
نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به این سوال که آیا در جلسات رایزنی نمایندگان با رئیس مجلس حضور داشته یا خیر، گفت: در این جلسات شرکت نمیکنم و همانطور که در روز ثبتنام اعلام کردهبودم، اعتراض میکنم، اما التماس نمیکنم.
او گفت: دلایلم را در اعتراض به ردصلاحیتم به صورت مکتوب تقدیم شورای نگهبان کردهام و آنها درصورتی که دوست داشتهباشند به درخواست من رسیدگی میکنند و در غیر اینصورت هم کاری از دست من ساخته نیست.
رئیسجمهور باید بهطور جدی برای حل مشکل ردصلاحیتها تلاش کند
مطهری همچنین در واکنش به میزان تاثیرگذاری رایزنیهای سیاسی برای تغییر در وضعیت ردصلاحیتشدگان، اظهار داشت: این رایزنیها اتفاق مثبتی است و شخص رئیسجمهور بهعنوان مسئول اجرای قانون، طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی باید در این مساله بهطور جدی ورود کند و به غیر از رئیسجمهور، هر کسی که بتواند کمکی به حل این مشکل کند، باید تلاش خود را انجام دهد تا با انجام مذاکرات این فضا را تغییر دهد.
با این وضع ردصلاحیتها مشارکت حداکثری مدنظر رهبری محقق نمیشود
این نماینده مجلس بیان داشت: تمام این بحثها برای بالابردن مشارکت مردم است و فکر میکنم با این وضعیت ردصلاحیتها آنچه موردنظر رهبری درخصوص مشارکت حداکثری مطرحبود، محقق نمیشود بنابراین همه وظیفه دارند برای اصلاح این وضعیت تلاش کنند.
مطهری همچنین در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اینکه آیا حاضر است برای دریافت تایید صلاحیت از نظرات انتقادیاش درخصوص بحث حصر عقبنشینی کند، تصریح کرد: همانطور که از ابتدا اعلام کردهام، مساله حصر خلاف اصول سیودوم تا سیوهفتم قانوناساسی است و باید اصلاح شود.