نوبخت: خدا به جریان‌هایی که نتوانستند با چهره‎های شاخصشان در انتخابات حاضر شوند کمک کند

 نشست خبری سخنگوی دولت امروز در حالی برگزار شد که سایه انتخابات هفتم اسفند بر این نشست خبری سایه افکنده بود.

 

به گزارش خبرآنلاین، محمدباقر نوبخت در پاسخ به سوال خبرآنلاین که به تاييد صلاحيت قريب به 40 نفر دیگر از نامزدهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي سوي شوراي نگهبان اشاره داشت و مي‌پرسيد که آيا در ميان آنها از حامیان دولت هم کساني وجود دارند یا خیر؟، اظهار داشت: هر تعداد که به جمع به تایید صلاحیت شده ها اضافه شود، دولت استقبال می کند. تا جایی که من از جریان های سیاسی خبر گرفتم همه مصمم هستند حتی با غیر یاران اصلی خودشان هم در انتخابات حضور داشته باشند. امیدوارم آنچه خیر ملت است با همین شرایط که از سوی برخی جریان ها به آن انتقاد شد، فراهم شود. اگر انتخابات هم مثل راهپیمایی 22 بهمن گسترده و منسجم باشد پیام های زیادی به خارج خواهد داد و چهره جمهوری اسلامی را از این همه منفی بافی هایی که علیه آن انجام می شود مبرا کند.

سخنگوی دولت در توضیح ابراز امیدواری‌اش نسبت به شنیدن اخبار خوب درباره بررسی صلاحیت‌ها، گفت:بر اساس تلاش‌هایی که صورت می‌گرفت و اعتماد به تقوای اعضای محترم شورای نگهبان این امید را داشتیم. البته هنوز وقت نکرده‌ام 40 نفر جدیدی را که تأیید صلاحیت شده‌اند بررسی کنم . امیدورام که در ذوق ما نخورده باشد. البته ادعا نمی‌کنم هر کس الان تأیید شده به خاطر پیگیری‌های خاص دولت بوده اما به هر حال پیگیری‌هایی صورت گرفته است.

وی در پاسخ به این سوال که فکر می کنید فضای انتخابات با این تایید صلاحیت ها رقابتی شده یا خیر؟، گفت: حتما همه از نظر جریان های سیاسی مطلع هستند. برخی معتقدند چهره های شاخصشان نتوانستند موفق به دریافت تایید صلاحیت از سوی شورای نگهبان شوند و در نتیجه نمی توانند با چهره های اصلی شان وارد انتخابات شوند. با این شرایط انشالله خدا کمکشان کند.

نوبخت همچنین یادآور شد: این عرصه رقابت بین جریان‌های مختلف سیاسی ماست. عده‌ای می‌گویند با همه بازیگران اصلی‌شان زور ندارند و طرف مقابل هم می‌گوید که آنها شایستگی ورود نداشته‌اند اما هر دو طرف با تمام توان می‌خواهند با هم رقابت کنند که این رقابت مبارکی است. آرزو می‌کنم که حق پیروز شود؛ گرچه این تقابل بین حق و باطل نیست، اما امیدواریم که آن سلیقه‌ای که می‌تواند با هزینه کمتری برای اهداف مردم کار کند به موفقیت برسد.

نوبخت در پاسخ به این سوال که رییس جمهور شخصا در رابطه با تایید صلاحیت ها وارد شده است یا نه؟، گفت: بله. رییس جمهور آنچه در چهار چوب قانون در توان داشت را در این مسیر گذاشت. معاون اول و وزیر کشور از سوی رییس جمهور ومامور و مسئول شدند مسائل را پیگیری کنند و تا جای ممکن برای شورای نگهبان ابهام زدایی کنیم تا شرایط برای رقابتی شدن انتخابات فراهم شود. وقتی همه جریان ها احساس کنند در این انتخابات نماینده ای دارند حتما در انتخابات هم حاضر خواهند شد و انتخابات پر شور برگزار می شود. بنابراین رییس جمهور در چهار چوب قانون از همه توان خود در این راستا استفاده و اقدام کرد.

سخنگوی دولت در واکنش به این سوال که آیا دولت به دنبال حضور وکیل‌الدوله‌ها در مجلس است، تصریح کرد: پاسخ من در 7 اسفند مشخص می‌شود. این مردم هستند که بین اختلاف میان دیدگاه‌های مختلف تصمیم می‌گیرند و بعد از انتخابات مشخص می‌شود کدام دیدگاه‌ها از زبان مردم حرف می‌زنند. امیدوارم ضمن شکوهمندی انتخابات مجلسی شکل بگیرد که به نفع ملت و منابع ملی باشد.

وی با بیان اینکه گزارشی درباره احتمال تغییر فرمانداران و استانداران دریافت نشده است، اضافه کرد: من چنین آمار و گزارشی را دریافت نکردم و البته چنین گزارش‌هایی به دست وزیر کشور می‌رسد. به هر حال وزیر کشور و ستاد انتخابات مصمم هستند برای سلامت انتخابات و مقید کردن مجریاندر چارچوب قانون با دقت عمل کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد : دولت از نقد منصفانه استقبال می کند. اعتراض ما به خبرگزاری‎هایی است که به صورت رسمی فعالیت کرده و در انتشار اخبار گزینشی عمل می کنند.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره جزییات برجام 2 گفت: به زودی جزییات این موضوع از سوی رییس جمهور مطرح خواهد شد تا بتوانیم با هم گفت و گو کنیم و نقاط اشتراک و افتراق خود را پیدا کنیم. بسیاری از موارد ما اهداف مشترک داریم اما بیان ما با هم متفاوت است که اگر با هم گفت و گو کنیم این مسائل بر طرف خواهد شد.

نوبخت همچنین در واکنش به صحبت‌های اخیر وزیر امور خارجه عربستان و احتمال وساطت برخی کشورها میان ایران و عربستان، تأکید کرد: الان بحثی برای مذاکره ما با عربستان وجود ندارد. البته موضوعات مختلفی برای بحث است و ما یک سلسله مباحث انتقادی داریم که اگر بحثی مطرح شود عربستان باید پاسخگو باشد. مواضع ما شفاف است و این عربستان است که باید مواضع خود را اصلاح کند و منطقی عمل کند. برخی سران کشورها هم معمولاً در دیدارهای خود برای وساطت اعلام آمادگی می‌کنند.

سخنگوي دولت در پاسخ به سوالی درباره تصمیم دولت برای ارائه بودجه دو دوازدهم بنا به خواست مجلس چه خواهد بود؟، اظهار داشت: ما معتقدیم مجلس این امکان را دارد که با فشردگی طوری برنامه ریزی کند که بودجه 95 را در همین سال به تصویب رساند. اصلا به مصلحت نیست که بودجه چندماه در سال 95 معطل باشد و فعالان اقتصادی ندانند دولت چه سیاست هایی دارد. من قدردانی می کنم از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه طی جلساتی که با سازمان بودجه داشتند توافق شد برنامه زمان‌بندی تهیه کنند که بتوانیم تا بعد از دهم اسفند کار بررسی بودجه را در کمیسیون تلفیق اغاز کنیم.اگر تا هفته سوم فرودین هم بودجه تصویب شود باز هم ما می توانیم خودمان را برای اجرای تعهداتمان در سال جدید آماده کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوالی درباره میزان منابع تخصیص داده شده در بخش تولید در اجرای هدفمندی یارانه‌ها، اظهار کرد: در سال جاری بیش از 2 هزار میلیارد تومان به تولید پرداخت کرده‌ایم. 42 هزار میلیارد تومان نیز به اشخاص تا پایان سال خواهیم داد. از سال 89 که این قانون اجرا شد میزان منابع تخصیص داده شده را به ریز داریم که چه مبلغی به چه کسانی داده شده است که از طریق سایت سخنگو اطلاع‌رسانی خواهد شد.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه پیش‌بینی از تورم در سال 95 در حد 11درصد است، گفت: برهمین اساس برای کارکنان دولت 12 درصد افزایش حقوق در نظر گرفته شد. البته چون دیدگاه این است که آنهایی که حقوق‌شان کمتر است افزایش حقوق بیشتری داشته باشند برای بازنشستگانی که زیر یک و نیم میلیون تومان حقوق می‌گیرند، بیش از 12 درصد افزایش قائل شدیم.

وی همچنین درباره نرخ سپرده و تسهیلات یادآور شد: 800 میلیارد تومان به تفکیک 200 میلیارد برای بانک مسکن، 200 میلیارد برای بانک صنعت و معدن،‌200 میلیارد برای بانک توسعه صادرات و 200 میلیارد برای بانک کشاورزی ابلاغ کرده‌ایم و گفته‌ایم هر کس می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند با تأیید وزارتخانه و سازمان برنامه مابه‌التفاوت سودش پرداخت خواهد شد.

سخنگوی دولت در واکنش به محرمانه بودن برخی قراردادها، تصریح کرد: ما هیچ چیز محرمانه‌ای نداریم. البته برخی اسناد طبقه‌بندی شده و بعضی هنوز تکمیل نشده‌اند، اما به هر حال ما خیلی شفاف عمل می‌کنیم و چیز پوشیده و پنهانی نداریم. مجلس هم به همه اسناد و مدارک موجود دسترسی دارد و حتی همکاران ما که در جلسات شرکت می‌کنند پس از پایان جلسه به راحتی اطلاع‌رسانی می‌کنند. رفتار دولت عقلانی و منطبق با نظریات علمی است و هیچ چیز پوشیده و نگران‌کننده‌ای برای ارائه ندارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره توزیع سبد کالا،‌ عنوان کرد: طبق برنامه‌ریزی وزارت تعاون وعده دیگری از توزیع سبد کالا یا امنیت غذایی در حال انجام است و آن مجموعه کار اهدای کالاهای اساسی و غذایی را انجام می‌دهند. منابع مالی آن نیز تأمین شده است.

نوبخت با اشاره به رفع تحریم سوئیفت،‌ یادآور شد: درباره سوئیفت مراحل اداری انجام شده و در مجمع عمومی بانک مرکزی که رئیس جمهور نیز حضور داشت گزارش رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر این بود که فعالیت‌هایشان در سوئیفت در حال انجام شدن است.

وی با بیان اینکه دولت خواهان افزایش غیرمنطقی ارز در بازار آزاد نیست، تأکید کرد: سیاست دولت تضعیف پول ملی نیست و همه تلاشمان را می‌کنیم که به یک نرخ واقعی، منطقی و نه دستوری برای نرخ واحد ارز دست یابیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین درباره توزع یارانه‌ نقدی، یادآور شد: دیشب 3 هزار و 400 میلیارد تومان برای 75 میلیون و 236 هزارو 829 نفر یارانه پرداخت شده است. وزارت تعاون که مسئول مدیریت بر امر توزیع یارانه‌های نقدی است شرایطی را هم از نظر میزان تمکن و هم از نظر اسناد و مدارک در نظر گرفته است. وجود کارت ملی خیلی صریح می‌تواند در این زمینه شفاف‌سازی کند. چرا که برخی گزارش‌ها وجود داشت که تعداد یارانه‌بگیران از افراد زنده بیشتر هستند. البته اگرکسی هم به ناحق در یک ماه یارانه‌اش حذف شده باشد در ماه دیگر حتماً جبران می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره سرمایه‌گذاری در بخش‌های بالادستی و پایین‌دستی نفت، اظهار کرد: در جهت اکتشاف و افزایش ظرفیت تولیدی باید سرمایه‌گذاری کنیم. ما بیش از چهار میلیون بشکه توان تولید داشتیم که بازگشت این ظرفیت به وسیله افزایش سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد. در برنامه ششم توسعه برای هر سال دیده شده که چه مقدار سرمایه‌گذاری باید انجام شود.

سخنگوی دولت درباره دستوری یا غیردستوری بودن نرخ سود بانکی، یادآور شد: از مدت‌ها قبل که نرخ تورم کاهندگی خود را استمرار داد همه مطالبه می‌کردند که نرخ سود متناسب با آن کم شود. شورای پول و اعتبار قانوناً مسئول اتخاذ سیاست‌های پولی است و نرخ خود را اعلام کرده است. نکته‌ای هم که رئیس جمهور اعلام کرده که این است که مسأله نباید دستوری باشد یعنی که باید سازوکارهای آن فراهم شود.

وی افزود: به طور مثال این سازوکارها در بسته ضدرکودی کوتاه‌مدت فراهم شد و گام عملیاتی را برای تقلیل نرخ سود برداشتیم. خود بانک‌ها هم اکنون تصمیم گرفته‌اند که با کاهش این دو درصد بهتر می‌توانند فعالیت کنند. بانک‌ها عملاً در حال رقابت هستند و اگر در این عرصه بنا به دستور بود نرخ سود باید کمتر از این می‌شد.

نوبخت در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه سیاست منعکس در لایحه بودجه 95 در راستای افزایش توان تولید دانه‌های روغنی در داخل کشور است، گفت: الان بیش از 90 درصد دانه‌های روغنی از خارج وارد می‌شود که این برایمان خوب نیست. سیاست دولت هم افزایش توان تولید در داخل کشور است و به همین دلیل در صندوقی که برای این منظور وجود دارد باید افزایش چشمگیری صورت بدهیم.

وی درباره عیدی و حقوق کارکنان دولت، عنوان کرد: تا پایان این ماه بیش از 15 هزار میلیارد تومان حقوق و عیدی کارکنان دولت را پرداخت می‌کنیم. در اسفند ماه هم قبل از پایان ماه حقوق کارکنان دولت پرداخت خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینه شایعاتی پخش شده بود که دولت تصمیم دارد به جای یک ماه، پاداش بازنشستگی را به 15 روز تبدیل کند، اظهار کرد: همین شایعات باعث شد تا عده‌ای تصمیم بگیرند خود را امسال بازنشسته کنند تا مشمول این قانون نشوند اما بعد از اینکه برنامه و بودجه آمد متوجه شدند این مسأله درست نیست و بسیاری از آنها نامه درخواست خود را پس گرفتند. البته ما از کسانی که سنواتشان پر شده باشد و بخواهند بازنشسته شوند استقبال می‌کنیم تا نیروهای جوان اضافه شوند اما برای بازنشستگی زودرس معتقدیم که فشار به صندوق بازنشستگی زیاد می‌شود.

وی درباره نوع برخورد با بدهکاران بانکی، تصریح کرد: این بدهکاران دو گروه هستند؛ اول کسانی که به دلیل نوسانات قیمت ارز و شرایط اقتصادی به این روز افتاده‌اند و دوم کسانی که منابع را در هدفی که تسهیلات در نظر گرفته بوده مصرف نکرده‌اند و به مسیری برده‌اند که مخرب اقتصادی است. از هم تفکیک کنیم و برای هر کدام واکنش مناسبی انجام دهیم.

نوبخت اضافه کرد: برای گروه اول باید کمک کنیم که بتوانند بدهی‌هایشان را بپردازند و در مورد گروه دوم باید با سوءاستفاده کنندگان به میزان تخلفشان برخورد صورت گیرد. الان بخشی از مطالبات کاهش پیدا کرده، البته هنوز کافی نیست.

سخنگوی دولت همچنین درباره احتمال توافق برای صدور مسترکارت، بیان کرد: در شرایط پساتحریم که روابط اقتصادی ما در حال گسترش است حتماً باید از همه سازوکارهایی که همه کشورها استفاده می‌کنند برخوردار شویم. امروز دیگر پول فیزیکی معنی ندارد. بنابراین ایران هم باید در این راستا فعالیت کند تا بتواند از این تسهیلات استفاده کنیم.

نوبخت همچنین در بخش اول سخنانش توضیحي در رابطه با مصوبه هیات وزیران ارائه کرد و گفت: در مصوبه هیات وزیران در راستای سیاست انضباط مالی و پرداخت بدهی های دولت به اشخاص حقیقی و حقوقی و بانک ها قرار شد گام هاي عملی برداشته شود. به همین دلیل با ظرفیت های بودجه هر شخص حقیقی و حقوقی که مطالباتی از دولت دارد و ضمنا به دولت هم بدهکار است می توانیم این مطالبات را با اوراق تهاتر تسویه کنیم.

وی افزود: برخي پیمان کاران می گفتند در حالی که از دولت مبالغی را طلبکار هستیم اما از ناحیه مالیات یا بدهی های دیگر به دولت تحت فشار هستیم؛ خوشبختانه در جلسه قبلی هیات وزیران مقر شد تا ده هزار میلیارد تومان تا پایان امسال برای پرداخت بدهی های پیمانکاران و شخصیت های حقیقی و حقوقی از این نوع اختصاص دهیم. این روند در سال 95 هم تکرار می شود. پیش بینی ما این است که تا پایان سال 96 بتوانیم همه کسانی که در این چهارچوب بدهی به دولت دارند را تسویه کنیم. بنابراین در دوسال اول برنامه ششم همه بدهی های دولت را از طریق اوراق مالی تسویه می کنیم. بعد از آن هم برنامه داریم با توجه به تراز مالی و گردش مالی دولت بدهی های دیگر دولت، از طریق غیر اوراق مالی را به صفر برسانيم.

وی افزود: تا بیستم بهمن ماه 25هزار میلیارد تومان بابت طرح های عمرانی پرداختی داریم. ما قصد داریم هفته آینده همه اجزا برنامه ششم به تفکیک جزییات و به گونه تفصیلی برای همه حوزه ها را در قالب یک همایش و پنل های مختلف اطلاع رسانی کنیم.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.