مطهری: کاندیدای پوششی علی لاریجانی نیستم / باید رابطه با دنیای غرب را حتی المقدور بهبود ببخشیم
توسط دبیرکل · منتشر شده · بروزشده
نایب رئیس مجلس دهم گفت: درباره حضور آقای لاریجانی اطلاعی ندارم و صحبتی نداشتم و نمیدانم خواهد آمد یا خیر. اعلام نامزدی خودم هم بدون اطلاع ایشان بوده است. هیچ هماهنگی وجود نداشته و ندارد و کاندیدای پوششی لاریجانی نیستم.
نایبرئیس دوره دهم مجلس گفت: باید در ۱۴۰۰ دولتی مقتدر روی کار بیاید و اجازه دخالت به نهادهای خارج از دولت در امور اجرایی کشور ندهد.
علی مطهری، نائب رئیس مجلس دهم عصر امروز (دوشنبه ۱۸ اسفندماه) با حضور در سلسله نشستهای بررسی و تحلیل انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در حزب ندای ایرانیان اظهار داشت: مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاست خارجه و اقتصاد جدای از هم نیست و همه اینها باید با هم دیده شود.
وی افزود: نیازمند یک برنامه چند بعدی نه فقط در حوزه سیاست خارجه و اقتصاد بلکه در همه زمینهها هستیم تا بتوانیم دغدغهها در حوزههای مختلف را به موازات هم جلو ببریم. بنابراین برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نامزد شدم چون شاید بتوانم دراین زمینه موثر باشم.
نایب رئیس مجلس دهم با تأکید براینکه باید دولتی مقتدر در ۱۴۰۰ روی کار بیاید، عنوان کرد: دولتی باید روی کار بیاید که اجازه دخالت به نهادهای خارج از دولت در امور اجرایی ندهد و رئیس جمهور فردی با ثبات و قوی باشد تا در مقابل این دخالتها بایستد.
مطهری خاطرنشان کرد: من تصمیم گرفتم که یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باشم و اکنون تشخیص با مردم است که به چه نتیجهای برسند.
وی گفت: من به شکل مستقل وارد شدم ولی مستقل وارد شدن به این معنا نیست که توجهی به تحولات روز نداشته باشیم. هرچه جلوتر برویم افق روشن تر می شود و ممکن است احساس کنیم که اگر در اینجا همکاری با کاندیدای دیگر یا حزبی انجام شود به نفع کشور باشد و جلوگیری کند از این که فرد تندرویی روی کار بیاید. به هر حال آن زمان باید تصمیم گرفت که چه کاری به نفع کشور است ولی اینکه تاکنون من ملاقاتی با گروهها داشتهام خیر اینطور نبوده اما اینکه اگر هر کدام از جناح ها بخواهد از بنده حمایت کنند بنده استقبال خواهم کرد، اما به هر ترتیب باید دید در آینده وضع نظرسنجی ها چگونه است و بعد تصمیم گرفت.
مطهری در پاسخ به این سوال که با توجه به نسبت خانوادگی شما با آقای لاریجانی برخی ها معتقدند که شما به عنوان کاندیدای پوششی وی وارد صحنه رقابت ها شدید تا به نوعی رأی آن دسته از بدنه اجتماعی اصلاح طلب که نگاه مثبتی به شما دارد را به سمت آقای لاریجانی جذب کنید، گفت: درباره حضور آقای لاریجانی اطلاعی ندارم و صحبتی نداشتم و نمیدانم خواهد آمد یا خیر. اعلام نامزدی خودم هم بدون اطلاع ایشان بوده است. هیچ هماهنگی وجود نداشته و ندارد و کاندیدای پوششی لاریجانی نیستم.
وی افزود: اگر لاریجانی را اصلح می دانستم نمیآمدم، من خودم را اصلح دانستم و آمدم.
مطهری در بخش از اظهاراتش گفت: ما در درجه اول باید تلاش کنیم که مشارکت مردم در انتخابات بالا برود چراکه این مسئله هم از نظر بالا بردن جایگاه سیاسی ایران در دنیا اثرگذار خواهد بود و هم اینکه با مشارکت بالا انتخاب مردم به انتخاب واقعی نزدیکتر خواهد بود.
وی افزود: البته مردم از سختی معیشت و ناامیدی از اینکه با انتخاب آنها آیا واقعا تغییری در روندها صورت میگیرد یا خیر مواجه هستند که این وظیفه ماست که در آنها این باور را ایجاد کنیم که حضور مردم تأثیر مستقیمی در امورات کشور دارد. بنابراین بنده احساس کردم وارد میدان شوم و نتیجه هر چه شود برای شخص بنده اصلا مهم نیست و مهم این است که به تکلیف عمل کنیم.
مطهری گفت: من یک کاستی هایی در اوضاع کشور دیدم و با توجه به اینکه ۱۲ سال سابقه نمایندگی و چند سالی نایب رییسی مجلس را دارم تا حدی با مسائل و چالش ها آشنا شدم و فکر میکنم که بسیاری از این چالش ها قابل حل است. به هر حال باید در سیاست خارجی و روابطی که با کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی و دنیای اسلام اصلاحاتی ایجاد کنیم. همچنین رابطه با دنیای غرب را حتی المقدور باید بهبود ببخشیم و اینطور نباشد که نهایتاً با دو سه کشور در ارتباط باشیم. خصوصا اینکه سیاست خارجی اثر مستقیم در زندگیمردم نیز خواهد داشت.
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات اقتصادی ما این است که تعداد اندکی شرکت های بزرگ خصوصی داریم که باید این رویه اصلاح شود و رقابت به معنی واقعی را در اقتصاد ایجاد کنیم تا در رقابت با کشورهای منطقه در تصاحب بازارها توفیق کسب کنیم. همچنین در بخش فرهنگی نیز نیاز به اصلاح وجود دارد و توجه به حقوق مردم باید در دستور کار دولت آینده قرار گیرد. در هر حال مهم این است که هر دولتی که روی کار بیاید برنامه جامع و کاربردی داشته باشد و این طور نباشد که بگوید من میخواهم فقط مسئله سیاست خارجی یا اقتصاد را بهبود ببخشم چراکه چنین دولتی نمیتواند موفق باشد.
مطهری افزود: البته مردم همیشه انتقاداتی داشته اند ولی چون اصل انقلاب را قبول دارند در آنجایی که باید انقلاب را حمایت کنند در صحنه حاضر میشوند. نمونه این مسئله حضور همیشگی مردم در راهپیمایی ها و صحنه های عمومی است. بنابراین اگر مردم احساس کنند که حرف های آنها شنیده میشود، این بار هم در صحنه حاضر میشوند.
نماینده سابق تهران در مجلس خاطرنشان کرد: به طور کلی سیاسیون می توانند نقش بهسزایی در حضور و مشارکت مردم داشته باشند. بنابراین همه کسانی که احساس می کنند حرف آنها در مردم تاثیر گذار است باید در صحنه حاضر شوند، البته شورای نگهبان نیز در این حوزه نقش تاثیرگذاری دارد و نباید سخت گیری بی مورد داشته باشد چراکه اگر مردم احساس کنند که نماینده تفکر آنها در صحنه حضور دارد قطعاً در مشارکت در انتخابات نیز تاثیرگذار است.
مطهری درباره تحولات اخیر در حوزه سیاست خارجی گفت: امروز در خصوص بازگشت به برجام نیاز به مذاکره با آمریکا نیست و صورت مسئله بسیار روشن است و آمریکا بوده که از برجام خارج شده و تحریم های جدیدی را علیه ایران وضع کرده است، بنابراین این آمریکا است که باید تحریم ها را بردارد و به برجام باز گردد تا آن زمان ایران نیز به تعهدات برجامی بازگردد.
منبع: خبرگزاری فارس
مطالب مرتبط
- انتقاد روزنامه اعتماد از عملکرد ۳۱ ساله احمد جنتی در شورای نگهبان
- علی لاریجانی: بیخاصیت بودن و فربهی «دیوان» در کشور ثمره سهمدهی گسترده برخیها به اعضای ستاد انتخاباتیشان است
- خیز شمخانی برای ریاستجمهوری؟
- ناکامی مجلس در اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری/ قانون انتخابات مجلس اصلاح میشود؟
- جزئیات جدید از جلسه روحانی با لاریجانی، باهنر، خاتمی و ناطق نوری
- بیانیه رئیسی: مردم عزیز ایران؛ به پشتوانه آراء بالا و اعتماد کمنظیر شما، دولتی پرکار، انقلابی و ضدفساد تشکیل می دهم
- نتایج نهایی شمارش آرا: رئیسی با مشارکت ۴۸.۸ درصدی مردم رئیس جمهور شد
- در مشارکت ۲۸ میلیونی انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم؛ رئیسی با ۱۷ میلیون رأی پیشتاز است
- روحانی به دیدار رئیسی رفت
- مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی(ره): مردم بیایند، تشخیص دهند، انتخاب کنند و رأی دهند