وقتی اصولگرایان دوست دارند سوپرمن باشند
مردم باید برای حل مشکلات خودشان تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ صبر کنند؛ چون عدهای دوست ندارند، این دولت احیای برجام را پیش ببرد.
دیگر به طور قاطع میشود گفت که بایدن رییس جمهور منتخب آمریکاییهاست. ترامپ در حال دست و پا زدن است؛ اما معاون اوباما، آماده تحویل گرفتن قدرت و رفتن به کاخ سفید. این تغییر یک خبر خوب برای ایران است.
ترامپ در ۴ سال عمر ریاست جمهوری خود هرکاری بلد بود، علیه ایران انجام داد و فکر میکرد امضاهای او پای تحریمهای ایران، مقامات جمهوری اسلامی را مجبور خواهد کرد که دیر یا زود با او پشت میز مذاکره بنشینند. آرزویی که حالا برای رییس جمهور ناکام آمریکا تبدیل به حسرت شده است.
رییس جمهور منتخب آمریکا برخلاف سلف خود به دنبال بازگشت به برجام است. دولت حسن روحانی هم به شدت از این بازگشت استقبال میکند و انتظار دارد با بازگشت آمریکا به توافق هستهای، وضعیت اقتصادی ایران دچار تحول اساسی شود، درست مثل روزهایی که ایران و کشورهای ۱+۵ به یک توافق مشترک رسیدند.
در صورت احیای برجام، حال حسن روحانی شبیه به فرگوسن سرمربی منچستر یونایتد در فینال جام باگشاههای اروپای سال ۹۹ میلادی خواهد بود. تیم بایرن مونیخ آلمان تا دقیقه ۹۱ از قرمزهای منچستر پیش بودند اما در وقتهای اضافه، شاگردان فرگوسن با زدن دو گل، قهرمان اروپا شدند و سرمربی اسکاتلندی منچستر برای همیشه در تاریخ جاودانه شد.
البته در این میان حسن روحانی، یک سد بزرگ پیش روی خود دارد و آنهم اصولگرایانی هستند که شاهین ریاست جمهوری را پیش روی خود میبینند و منتظر هستند هر لحظه بر شانهی آنها بنشیند. این جریان سیاسی اصلا دوست ندارد دوباره با به راه افتادن برجام، فردی مثل حسن روحانی به قدرت برسد و دست آنها کوتاه بماند.
طرحهایی که این روزها با عجله در مجلس در مورد انتخابات و پروتکل الحاقی تصویب شده است، بیانگر این معناست. بخشی از اصولگرایان حتی در حال گرا دادن به دیگر کشورها هستند که منتظر روحانی نمانید، به زودی ما به قدرت میرسیم و آماده هر گونه مذاکره هستیم.
فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس میگوید:« علاقمند است با مااصولگراها مذاکره کند. چینیها خیلی علاقه ندارند که قرارداد همکاری ۲۵ ساله را با دولت فعلی اجرایی کنند. آنان منتظر دولت بعدی هستند که تصور میشود دولت بعدی یک دولت اصولگرا خواهد بود.»
این حرفها و تصمیمات پارلمانی و غیرمجلسی، نشان میدهد که مردم باید برای حل مشکلات خودشان تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ صبر کنند، چون عدهای دوست ندارند، این دولت احیای برجام را پیش ببرد.
به نظر میرسد برخی اصولگرایان برای اینکه بتوانند به ریاست جمهوری برسند، خواستار حفظ وضع موجود هستند و بعد از رسیدن به قدرت و مذاکره با آمریکا حتما از خود یک سوپرمن یا بتمن خواهند ساخت که مردم ایران را از بحران اقتصادی نجات داده است.
شاید بشود اسم این رفتار را گروگانگیری وضعیت معیشتی مردم دانست. گروگانی که قرار است بعد از انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم آزاد شود.
منبع: عصرایران
نویسنده: مصطفی داننده