عباس امیریفر:ممکن است نظر رییسی در مورد نامزدی در انتخابات تغییر کند/ آرای جلیلی به قالیباف نمیرسد/ آرای خاموش رییس جمهور بعدی را تعیین خواهد کرد
سیدابراهیم رئیسی اعلام کرده که می خواهد برنامه پنج ساله خود را در قوه قضائیه پیش ببرد و تصمیمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ندارد. اگر این تصمیم تا پایان باقی بماند سئوال این است که ۱۶ میلیون آرای او که در سال ۹۶ کسب شد به سمت کدام کاندیدای اصولگرا خواهد رفت.
حجت الاسلام عباس امیری فر در گفتگو با نامه نیوز درباره تصمیم سیدابراهیم رئیسی برای عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تجربه نشان می دهد اعلام عدم کاندیداتوری توسط شخصیت های سیاسی را نمی توان قطعی دانست چون بارها اتفاق افتاده که شخصیت های سیاسی گفته نامزد انتخابات نمی شود اما لحظه آخر بنا به احساس تکلیف یا تکلیفی که به او شده، ثبت نام کرده است.
وی افزود: آقای رئیسی در حال حاضر چنین تصمیمی را اتخاذ کرده باشد اما امکان دارد در ساعات پایانی ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری احساس تکلیف کند یا به او تکلیف کنند که نامزد شود. از آنجا که شرایط زمان متغیر است و از الان نمی توان چیزی را پیش بینی کرد.
این فعال سیاسی با بیان اینکه اصولگرایان اگر روی یک نامزد اجماع کنند پیروزی شان قطعی می شود، یادآور شد: وقتی نسبت آرا را نگاه کنیم تقریبا اصولگرایان و اصلاح طلبان هر کدام ۲۰ تا ۳۰ درصد آرای مأخوذه را دارند اما آنچه طرف پیروز انتخابات را مشخص می کند آرای خاموش است که در روزهای آخر تصمیم می گیرد به سمت کدام کاندیدا متمایل شود.
وی افزود: اگر اصلاح طلبان فقط یک نامزد در صحنه انتخابات داشته باشند، شانس بیشتری برای کسب آرای خاموش دارند. معتقدم اگر سال ۹۲ آقای جلیلی به نفع آقای قالیباف کنار می رفت قطعا آقای قالیباف پیروز می شد و دیگر ۷سال اینقدر مشکل از بابت نوع مدیریت دولت آقای روحانی نمی کشیدیم اما این اتفاق نیفتاد و تقسیم آرا میان این آقایان جلیلی و قالیباف باعث شد اکثر قریب به اتفاق آرای خاموش به طرف آقای روحانی برود.
امیری فر درباره مقاومت جبهه پایداری و بدنه اجتماعی اش نسبت به اجماع روی محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال ۹۸ نشان داد که آنها نهایتا به ائتلاف با آقای قالیباف رسیدند. همین اتفاق ممکن است در خرداد سال ۱۴۰۰ نیز تکرار شود چون شرایط کشور حادتر از یک سال گذشته است.
وی با بیان اینکه آرای قالیباف را بیشتر از سعید جلیلی خواند و تأکید کرد: آقای قالیباف هم سبقه نظامی دارد و هم مسئولیت های کلان اجرایی بیشتر از آقای جلیلی داشته، ۱۲سال شهردار تهران بود و الان هم رئیس مجلس شورای اسلامی است. با این اوصاف معتقدم اگر آقای رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری نشود و اصولگرایان همه روی حمایت از آقای قالیباف اجماع کنند، آرای آقای قالیباف حتی از آرای آقای رئیسی در انتخابات سال ۹۶ بیشتر می شود.
این فعال سیاسی با بیان اینکه قالیباف بیشتر توسط مردم دیده می شود تا سعید جلیلی، افزود: اگر آقای قالیباف و آقای جلیلی هر دو در صحنه رقابت ۱۴۰۰ حاضر باشند قطعا آن ۱۶ میلیون رأیی که نامزد اصولگرایان در سال ۹۶ کسب کرد بین آقای قالیباف و جلیلی تقسیم می شود، البته نسبت بیشتری از آن آرا به سمت آقای قالیباف می رود و آقای جلیلی رأی کمتری کسب می کند و آرای او به قالیباف نمیرسد، چون آقای قالیباف کارنامه مدیریت اجرایی قوی تری دارد اما آقای جلیلی هنوز در حوزه اجرا امتحان خودش را پس نداده و حتی وزیر هم نبوده، صرفا او در دوره ای دبیر شورای عالی امنیت ملی بود.