دام های وابستگی نمایندگان پهن شده است
حسین رمضانی خردمردی*
تأکید مقام معظم رهبری در نزدیک نشدن به صاحبان ثروت و قدرت، به خاطر رسیدن به کرسی نمایندگی مجلس، از زمان ایراد فرمایشات ایشان مورد تمسک بسیاری از شخصیت های سیاسی قرار گرفته است.
در اغلب این اظهار نظرها، از این عدم وابستگی به عدم وابستگی نمایندگان به کانون های قدرت و ثروت یاد می شود؛ در حالی که نطفه وابستگی نه در زمان نمایندگی، بلکه در اکثر قریب به انفاق، در تکاپوهای تبلیغاتی و انتخاباتی منعقد می شود؛ زمانی که کاندیداهای انتخابات مجلس برای ورود به مجلس و پیروزی بر رقبا، هر شخص و هر خاستگاه رأی را به سان یک فرصت برای افزایش شمار آرای خود و کاهش آرای رقبا به حساب آورده و از قبول هر پیشنهادی، حتی پیشنهادها و حمایت هایی که به ظاهر خواسته ای در پشت آن نیست، استقبال می کنند و خشت خشت کرسی نمایندگی خود را بر اساس این حمایت ها و پیشنهاد بنا می نهد.
هفته گذشته، یکی از فعالان اقتصادی که در ایام انتخابات مجلس، فعالیتش رنگ و بوی سیاسی شدیدی می گیرد، پس از تماس های مکرر، در پایان یک مجلس ختم، مرا به حاشیه ای کشید و باب گفتگوهایی سیاسی را گشود که پایان آن پیشنهاد «در اختیار گذاشتن ستادهای تبلیغاتی رایگان در یکی از مهم ترین نقاط سطح شهر تهران» بوده است. این پیشنهاد، هر چند با سکوتی این بار حاکی از نارضایتی، مسکوت ماند، مرا به تحمل واداشت که تأکید مقام معظم رهبری در خطر بزرگ دانستن این وابستگی چه سان ظریف و دقیق است! چرا که حتی عنوان «ائتلاف کاندیداهای مستقل» و توضیحات حقیر در تبیین شاخص های استقلال که از جمله آنها عدم وابستگی به منابع ثروت است نیز مانع از تلاش کانون های ثروت و قدرت برای وابسته کردن نمایندگان نمی شود! و همه کاندیداهای مطرح انتخابات در معرض دام های وابستگی قرار دارند.
به طور یقین این حمایت ها و پیشنهادها که در ایام فعالیت های انتخاباتی تبلیغاتی، به ظاهر از روی خلوص نیت و طرفداری انجام و عرضه می شود، تنها در یک روی سکه انتخابات خود را نشان نمی دهد؛ بلکه در هر دو سوی سکه انتخابات، هم در انتظار کاندیداهای منتخب و هم در انتظار جانشدگان در دایره انتخاب مردم است. فعالان سیاسی انتخابات که از ظرایف دام های پهن شده از سوی صاحبان قدرت و بویژه صاحبان ثروت غفلت می کنند، باید به این نکته توجه کنند که فارغ از نتیجه انتخابات (چه نماینده مردم شوند یا نشوند) باید پاسخگوی سیل توقعات و انتظارات و خواسته های نابجا و غیرقانونی و غیر شرعی ای باشند که با یادآوری و منت «حمایت های بی شائبه در زمان انتخابات» از کاندیداهای وابسته طلب خواهد شد!
در مجموع، به فرموده مقام معظم رهبری، این وابستگی «خطری بزرگ و بسیار بد» است که «هم بر شخصیت کاندیداهای وابسته و عاقبت به خیری آنان و هم بر جامعه اثر منفى می گذارد و خداوند متعال نیز از آن نمی گذرد و انتقام خواهد گرفت». امیدواریم «ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور» که برای دومین بار در انتخابات مجلس شورای اسلامی رقم می خورد، در راستای رسالت انتخاباتی خود بتواند با شناسایی داوطلبان رهیده از "دام های وابستگی" و عضویت آنان در این ائتلاف، نقش برجسته ای در شناخت مردم از کاندیداهای مستقل و ورود آنان به مجلس شوراى اسلامى ایفا کند.
* دبیر شورای هماهنگی ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور
وابستگی کاندیداها به سرمایه داران در حال حاضر به یک شرط لازم برای پیروزی در انتخابات تبدیل شده است. نمی دانم آیا واقعاً می شود وابسته نبود و از هزینه بالای تبلیغات برآمد؟؟!
سخني كز دل برآيد لاجرم بر دل نشيند.
دغدغه توده مردم امروز ايران شفافيت و صدافت است كه روز به روز كمتر مي شود.شعار خدمت رساني با توجه به عملكرد جناحي و اقتصادي شماري از نمايندگان اين باور را دامن مي زند كه عده بسياري نمايندگي مجلس را نردباني براي ترقي خود مي بينند، به همين دليل مستقل وارد شدن يك روي سكه و مستقل باقي ماندن! روي ديگر سكه است . اميد است با رصد نمايندگان مستقل و انعكاس حضور و فعاليت آنها مستقل باقي ماندن آنها را نيز شاهد باشيم.
به نکته دقیقی اشاره نموده اید.