ند.
محمود احمدی نژاد حتما در انتخابات ۱۴۰۰ ثبتنام خواهد کرد
محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا، در گفتوگو با اعتمادآنلاین در این باره اظهار کرد: محمود احمدینژاد به قدرت چسبیده است و به همین دلیل حتماً در انتخابات ۱۴۰۰ ثبتنام خواهد کرد و حتماً هم از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت خواهد شد. البته خودش میداند که احتمال حضورش در انتخابات ریاستجمهوری بعید است با این حال با انجام دادن بعضی کارها دنبال این است که طرفدارانش به سیستم برای تایید او فشار بیاورند.
او در ادامه گفت: احمدینژاد و طرفداران او گمان میکنند هنوز هم پایگاه رأی بالایی دارند؛ آنها نمیدانند فقط کسانی دوباره به او رأی خواهند داد که از مواهب یارانه نقدی بهره بردهاند اما با طرز تفکر و رفتار او آشنایی ندارند. در واقع مردم مناطق محروم هم اگر از طرز تفکر این شخص مطلع شوند، مطمئناً از او روی برمیگردانند.
ابیانه تصریح کرد: احمدینژادی که برای تولد مایکل جکسون پیام میفرستد و به آنجلینا جولی پیام اتحاد میدهد با احمدینژادی که شعار عدالتطلبی و سادهزیستی میداد زمین تا آسمان فرق دارد.
این فعال سیاسی اصولگرا توضیح داد: احمدینژاد دیگر اعتقادی به روحانیت، ولایت فقیه و مرجعیت ندارد و به همین دلیل از دایره نظام خارج شده است. آقای مشایی گفته بود، همانطور که عصر اسبسواری گذشته است دوره اسلامگرایی هم گذشته است، و احمدینژاد هم این نگاه را قبول دارد.
محمدحسن قدیری ابیانه در پایان گفت: احمدینژاد خودش بیشترین نقش را در تبدیل شدن به به شخصیتی که امروز از او میبینیم، داشته است.
ذوالنوری: پشتوانه اجرایی مذاکره اصولگرایان بیشتر است
به گزارش عصر ایران، ذوالنوری بیان کرد: در مورد دولت جدیدی که در ایران روی کار می آید نیز باید بگویم که سیاست های نظام کاملا مشخص است و اگر برجامی منعقد شده است دولت بعد نمی تواند بگوید که این مربوط به دولت قبل است ما آن را قبول نداریم، برجام حقوق و تکالیفی برای ما دیده است. به تکالیف مان عمل کرده ایم و باید همه حقوق ما نیز تامین شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطر نشان کرد: تا دیروز آنها راستی آزمایی می کردند امروز مائیم که راستی آزمایی می کنیم که آیا آنها به تکالیف شان عمل کرده اند یا نه، اگر برگشتند و جبران کردند و بررسی های مجلس نیز نشان داد که جبران شده است ما نیز می توانیم مجددا به تعهداتمان برگردیم تا این اتفاق نیفتد چه در دولت آقای روحانی و چه در دولت آینده جمهوری اسلامی ایران رویه نظام در این مسیر تغییر نخواهد کرد.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی: گره زدن انتخابات به مسائل آمریکا بزرگترین خیانت به استقلال کشور است
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی گفت: انتخابات باید معطوف به حل مشکلات کشور و مردم باشد، یعنی همان مشکلاتی که بر اثر تحریمهای ظالمانه و بیشتر از آن بر اثر ضعف و سوءمدیریت دستگاههای اجرایی تحمیل شده است.
به گزارش فارس، نخستین نشست «انقلاب اسلامی ـ انتخابات ۱۴۰۰ » از سلسله نشستهای انجمن علمی انقلاب اسلامی ایران عصر امروز با حضور جمعی از اساتید، دانشجویان و اندیشمندان به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
انتخابات یکی از هزاران ثمرات ارزشمند انقلاب در ایران و مصداق بارزی از مردمسالاری اسلامی است
حجت الاسلام ابراهیم کلانتری رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی در این نشست ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت صدیقه کبری (سلام الله علیها) و همچنین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گفت: چون در دهه فجر انقلاب اسلامی قرار داریم و همچنین در آستانه انتخابات ریاست جمهوری لازم بود نشست سراسری انجمن علمی انقلاب اسلامی همچون سنوات گذشته برگزار شود که متاسفانه با وجود شرایط بیماری کرونا امکان برگزاری چنین نشستی به صورت حضوری ممکن نبود لذا بر آن شدیم نشست امروز را به صورت ترکیبی برگزار کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: این نخستین نشست از سلسله نشستهای با عنوان « انقلاب اسلامی ـ انتخابات ۱۴۰۰» است که انشاالله تا برگزاری انتخابات در خرداد ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت.
وی افزود: انتخابات و دخالت در تعیین سرنوشت خود و کشور، یکی از هزاران ثمرات ارزشمند انقلاب اسلامی در ایران و مصداق بارزی از مردمسالاری اسلامی است.
کلانتری تاکید کرد: به دلیل حساسیت عموم مردم نسبت به آینده خود و کشور و نسبت به کسی که قرار است بالاترین مسئولیت اجرایی کشور را برای مدت چهار سال در دست بگیرد، انتخابات یک فرصت استثنایی برای استادان و فرهیختگان حوزه انقلاب اسلامی به وجود می آورد، که می توانند در این فرصت به تبیین و تشریح صحیح اصل انقلاب اسلامی، آرمانهای انقلاب، دستاوردهای انقلاب، استکبار ستیزی، جبهه مقاومت و سایر مسایل مرتبط با انقلاب بپردازند. لحظه لحظه این فرصت را باید مغتنم شمرد و به درستی از آن بهره برد.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی گفت: انتخابات پیش رو دومین انتخاباتی است که در گام دوم انقلاب اسلامی به انجام می رسد، لذا لازم است با دغدغه مندی بالا همگان تلاش کنند تا اصول و ارزشهای اصیل انقلاب اسلامی به ویژه آنچه رهبر فرزانه انقلاب در بیانیه گام دوم با جوانان ایران اسلامی در میان گذاشتند، در آن به تمامه لحاظ گردد. این وظیفه تک تک دلسوزان انقلاب اسلامی است که فارغ ازخود و منافع حزبی و گروهی و جناحی به آن بپردازند و نسبت به آن حساسیت بیشتری نشان دهند.
انتخابات باید معطوف به حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باشد
وی تصریح کرد: انتخابات در جمهوری اسلامی، هم حق است و هم تکلیف. از آن جهت حق است که سرنوشت چندین سال و حتی آینده کشور و تک تک مردم در آن نهفته است و هر کس حق دارد در خصوص سرنوشت خود و کشورش تصمیم بگیرد و انتخاب کند.
این استاد دانشگاه افزود: اما انتخابات یک تکلیف هم هست زیرا استمرار عزت مند انقلاب و نظام اسلامی و مقابله با فتنه ها و دشمنی های استکبار، استقلال و تمامیت ارضی و امنیت آینده در گرو برگزار شدن یک انتخابات حماسی و دشمن شکن است. اندیشمندان حوزه و دانشگاه باید مردم را در استفاده از این حق و عمل به این تکلیف به درستی آگاه کنند و به صحنه بیاورند.
حجت الاسلام کلانتری ادامه داد: انتخابات باید در تراز انقلاب اسلامی برگزار شود، یعنی بزرگترین انقلاب مردمی جهان در طول تاریخ. این زیر ساخت می طلبد که انتخابات با شکوه، قوی، پرجمعیت و گسترده برگزار شود، نه یک انتخابات ضعیف و کم جمعیت. سفارش مؤکد معمار کبیر انقلاب و رهبر عزیزمان حضرت امام خامنهای همواره بر برگزاری انتخابات با شکوه، حماسه ساز و دشمن شکن بوده است. انتخابات پیش رو نیز باید اینگونه باشد.
وی گفت: انتخابات یکی از مظاهر ثبات، اقتدار و قدرت نظام جمهوری اسلامی است، لذا باید با وحدت، دور از تخریب های ناروا و شکستن حریم تقوا و زیر پا گذاشتن ارزشهای اخلاق اسلامی باشد.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی اظهار داشت: انتخابات باید معطوف به حل مشکلات کشور و مردم و در رأس آن مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم باشد، یعنی همان مشکلاتی که بر اثر تحریم های ظالمانه استکبار و بیشتر از آن بر اثر ضعف و سوء مدیریت دستگاههای اجرایی طی چند سال گذشته بر کشور و مردم تحمیل شده است.
حجت الاسلام کلانتری ادامه داد: انتخابات همچنین باید به تقویت حس «خود باوری»، ایمان به «ما میتوانیم»، «استقلال مثال زدنی»، «مقاومت پیروزمندانه» و ارتقاء جایگاه منطقه ای و جهانی ایران اسلامی بیانجامد.
انتخابات به هیچ وجه نباید به انتخابات دولتهای خارجی سلطه گر و جناح های سیاسی آمریکا گره بخورد
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی یادآور شد: انتخابات نباید به ظهور و بروز دو قطبی های کاذب که مبتنی بر دروغ و فریب و جولانگاه افراد مغرض و پس از آن ضد انقلاب و مفسدان اقتصادی است بیانجامد.
وی افزود: انتخابات یک موضوع داخلی است و به هیچ وجه نباید سرنوشت و مسایل کشور و از جمله انتخابات به دولتهای خارجی سلطه گر و جناحهای سیاسی آمریکا گره بخورد.
حجت الاسلام کلانتری گفت: تاریخ گذشته به ویژه موضوع برجام نشان داد که همه جناحها و احزاب قدرتمند آمریکا در دشمنی با انقلاب و مردم ایران یک صدا هستند.
وی ادامه داد: گره زدن انتخابات و سایر مسایل داخلی به روی کار آمدن جناحها در آمریکا بزرگترین خیانت به استقلال کشور است، استقلالی که نخستین آرمان انقلاب و با ایثار و شهادت هزاران تن از فرزندان پاک و رشید این ملت به دست آمده است.
این استاد دانشگاه گفت: انتخابات نباید به سپردن انقلاب به دست نااهلان منتهی شود. معمار کبیر انقلاب همواره بر این مهم تاکید و در وصیت نامه سیاسی الهی خود همگان را به آن سفارس فرمودهاند.
کلانتری با اشاره به وظیفه اساتید در قبال انتخابات تاکید کرد: انشاءالله در آستانه انتخابات آینده هم این مرکز توجه شود در دانشگاهها در حوزه ها و در فضاهایی که این مسئولیت را به عهده دارند برای انتقال ارزش ها و آرمان های انقلاب اسلامی تلاش کنند.
وی گفت: انتخابات پیش رو نباید از هم اکنون که شش ماه به انتخابات باقی است، مدیریت کشور را به ضعف و بی توجهی به امور و مسایل جاری به ویژه بی توجهی به مشکلات اقتصادی بکشاند.
مهاجری: رییس جمهور نظامی چون نزدیک به حاکمیت است می تواند
محمد مهاجری در گفت وگو با خبرآنلاین بیان کرد: به نظر من هیچ تضمینی وجود ندارد که سرنوشت گذشتگان بر سر دولت آینده نیاید، اصلا من معتقد نیستم که این تقصیر آن دولتهاست. یک فرهنگ سیاسی بر کشور ما حاکم است که معمولا ما آدمها دوست نداریم با خوبی خوشی با آنها وداع کنیم و آدمها همیشه دوست دارند با یک خاطره بد در چهره تاریخ بمانند، این ربطی به بعد از انقلاب ندارد و قبل از انقلاب هم بسیاری از چهره های سیاسی همین گونه هستند.
سرنوشت رئیس جمهور بعدی متفاوت از رؤسای جمهور قبل نخواهد بود
صرف نظر از چهره های کاریزماتیک که وضعشان متفاوت است در مورد چهره های سیاسی هم همین گونه است. بنابراین سرنوشتی که تا به حال در مورد رؤسای جمهور قبلی به خصوص رؤسای جمهور بعد از جنگ وجود داشته به نظر من با تغییرات تقریبا مختصری برای رئیس جمهور بعدی هم اتفاق خواهد افتاد، یعنی سرنوشت رئیس جمهور بعدی هم متفاوت از آن نخواهد بود.
اولویت رئیس جمهور بعدی رفع مشکلات معیشتی است
همانطور که عرض کردم به ذات فرهنگ سیاسی که ما در کشور داریم برمی گردد. اما گمان می کنم رویکرد و اولویت رئیس جمهور بعدی با توجه به فضای حاکم بر کشور قطعا رفع موانع معیشتی مردم خواهد بود. چه این دولت اصلاح طلب باشد، چه اصولگرا، چه اعتدالی باشد، چه غیر حزبی باید پاسخگوی مطالبات معیشتی مردم باشد.
وقتی می گویم رئیس جمهور نظامی قطعا منظور من دولت نظامی یعنی دولتی که همه اعضای آن نظامی باشند نیست، ممکن است ۲ الی ۳ نفر بر حسب نیاز نظامی باشند ولی قطعا دولتی که من از آن به عنوان نظامی نام می برم لزوما مرکب از نظامیان نیست مگر رئیس جمهور آن!
اولا وقتی می گویم نظامی آدم هایی در ذهن من هستند که همین الان اسامی آنها در رسانه ها مطرح است، من معتقد هستم که نظامی بودن اینها عرض سیاستمدار بودن آنها است، در واقع این افراد نظامی نبودند یعنی با سیستم نظامی گری وارد نظام جمهوری اسلامی نشدند، اینها در واقع افراد سیاسی یا فرهنگی یا اقتصادی بودند که وارد سپاه هم شدند.
محسن رضایی یک آدم سیاسی است که لباسش عوض شده است
همه ما می دانیم در ابتدا که سپاه پاسداران تشکیل شد واقعا از ابتدا بحث نظامی گری در آن مطرح نبود، سپاهی بود که پاسدار انقلاب است بنابراین مثلا آدمی مثل محسن رضایی با یک عقبه سیاسی دوران مبارزه که در یک تشکیلات مخفی هم عضو بوده و زمانی که انقلاب شده عضو سپاه و بعد فرمانده سپاه شده است پس سپاهی شدن او جایگاه دومش است لذا اینها یک آدم های سیاسی هستند که لباسشان عوض شده است و اگر بخواهند لباسشان را عوض کنند و دوباه سر جایشان برگردند تازه به اصل خودشان برگشتند که به نظر من این اتفاقی منفی نیست.
نکته دوم ساختار قدرت در کشور ما است که ساختاری سیاسی است و ما کم و بیش با آن آشنا هستیم. در سال ۱۳۹۲ من به آقای روحانی رای ندادم، به دکتر ولایتی رای دادم که یک استدلالی برای آن داشتم و فکر می کنم آن استدلال هنوز به قوت خودش باقی است؛ من معتقد بودم این پراکندگی قدرت در جاهای مختلف که هم به لحاظ سیاسی و هم به لحاظ اقتصادی و حتی فرهنگی در جاهای مختلف پخش و پلا است، با یک آدمی که بتواند با کمترین چالش وجوه مختلف قدرت را زیر بال خود جمع کند، حل و فصل شود و آن فرد می تواند رئیس جمهور موفقی باشد.
رئیس جمهور نظامی نزدیک به حاکمیت می تواند مشکلات را حل کند
شاید آن دوره واقعا به رئیس جمهور نظامی فکر نمی کردم اما تصورم این است که در حال حاضر بخشی از قدرت اقتصادی کشور در سیستم های نظامی ما است، یک بخشی از قدرت اقتصادی کشور در اختیار نهادهایی است که ربطی به دولت ندارند بنابراین اگر یک رئیس جمهور نظامی که به ظن من به ارکان اصلی حاکمیت نزدیک تر است، رئیس جمهور شود می تواند به راحتی تعامل بیشتری برقرار کند و این مشکل را حل کند.
اما شرط اولیه ای که آقای عبدی هم به آن اشاره کردند وجود دارد، شرط آن این است که در یک انتخابات آزاد آنها هم حضور پیدا کنند. همه کسانی که مثل من مدافع رئیس جمهور نظامی هستند استدلال هایشان را بگویند و مخالفانشان هم بگویند. کاندیدا فقط منحصر به چند شخصیت نظامی نباشد و دوم اینکه من به عنوان یک چهره نظامی و یک کاندیدای نظامی امکان بهره گیری از موقعیت خودم را در انتخابات نداشته باشم. در این حالت یک انتخابات کامل دموکراتیک انجام می شود یعنی یک شخصیتی رئیس جمهور می شود که فقط سابقه نظامی دارد و زمانی که روی صندلی ریاست جمهوری می نشیند قطعا دیگر درجه ای روی دوشش نیست بنابراین من گمان می کنم ما با یک ماهیت متفاوتی در قدرت مواجه هستیم و اینکه از ابتدا با نگاه نظامی آنطور که در پاکستان یا ترکیه یا برخی از کشورهای امریکای جنوبی قبلا مشاهده کردیم، به نظر من قابل انطباق با کشور ما نیست.
من اصلا منکر این نیستم که باید صاحب ایده سیاسی باشد و اتفاقا معتقد هستم افرادی که الان اسم آنها مطرح است به هر حال یک پروتکل های سیاسی دارند، اینکه ما با آنها موافق هستیم یا نیستیم بحث دیگری است ولی آن چیزهایی که الان نظامی ها می گویند اصلا خارج از چیزی که ما سیاسی ها می گوییم نیست.
تفاوتی بین رئیس جمهور نظامی و سیاسی نیست مگر اینکه …
ما می گوییم دولت باید معیشت مردم را کنترل کند یا موضوع هسته ای باید به یک نحوی هم عزتمندانه و هم به نفع مردم حل شود یا موضوع FATF و روابط خارجی و گفتمان های بین المللی باید حل شود، آنها هم همین حرف ها را می زنند اما اینکه در مقام عمل چه اتفاقی خواهد افتاد، همان اتفاقی که برای یک نظامی می افتد ممکن است برای یک سیاسی هم بیفتد و من اصلا منکر این نیستم که ممکن است فردا یک آدمی مثل قالیباف رئیس جمهور شود یا مثلا آقای حسین دهقان رئیس جمهور شود و بعدا بسیاری از حرف هایی که ما می زنیم برای آنها هم به وجود آید. ببینید آقای عبدی من هم چنان معتقد هستم تفاوتی بین یک رئیس جمهور نظامی و سیاسی نیست جز در یک مورد و آن این است که یک رئیس جمهور نظامی امکان بالقوه کارآمد تر کردن مجموع ساختار اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و اجتماعی کشور را بیشتر از بقیه دارد.
نظامی ها کارآمدتر هستند چون تزاحم کمتری مقابلشان است
از ابتدا که این را مطرح کردم حرف من این است که شما وقتی وارد ساختار حکومت می شوید در حال حاضر نظامی ها به دلیل اینکه تزاحم های کمتری در مقابلشان قرار دارد کارآمدتر هستند. کارآمدی به نظر من وجه قالب و شاید وجه کاملا مورد نیاز جامعه امروز ما باشد.
در بین نظامی ها بله. ولی من می خواهم بگویم آن اتفاقی که در سیستم های نظامی دیگر دنیا وجود دارد در اینجا وجود ندارد. شما همین کاندیدهایی که اسمشان به عنوان کاندیدهای نظامی مطرح است را ببینید، کدامشان یکدیگر را قبول دارند؟ اگر قبول داشتند که لازم نبود این همه کاندیدا داشته باشیم.
منبع: شفقنا