آموزشهاي پيش از انتخابات
حميدرضا عسگري در سرمقاله امروز روزنامه آفرینش نوشت:
درحالي كه بسياري از اقشار جامعه در ايام نوروز به دنبال مسافرت و استراحت بودند، سياسيون كشور روزهاي پركاري را در تعطيلات سپري كردند. گردهماييهاي تبليغاتي، سفرهاي استاني هم انديشيهاي حزبي و رايزنيهاي همگرايي از جمله فعاليتهاي جدي جريانهاي سياسي در ايام نوروز و پيش از انتخابات رياست جمهوري ارديبهشت ماه بود.
مقتضي فعاليتهاي انتخابات بيان شعارها و وعده هايي است كه هريك از جريانهاي سياسي خود را اعمال كننده آنها مي دانند. از پرداخت يارانههاي 250 هزارتوماني تا تحقق عدالت و انقلاب اقتصادي و… از جمله شعارها و وعدههايي است كه سياسيون براي داغ كردن بازار انتخابات سر ميدهند تا افكار عمومي را متوجه حضور خود نمايند.
اما وقت آن رسيده تا در اين ايام حساس كه همگان سودا و داعيه منجي شدن دارند، برنقش و جايگاه مردم بيش از پيش تاكيد كنيم و افكار عمومي را نسبت به تاثير تصميم آنها در انتخاب گزينههاي سياسي آگاهتر سازيم. بايد آگاه باشيم كه در چنين ايامي تمامي اقشار سياسي حاضر در رقابت انتخاباتي شعارها و وعدههايي ميدهند كه تحقق هريك ازآنها آرزوي هر ملتي است. اما شناخت و بصيرت لازم زماني محقق ميشود كه جامعه بتواند شعارهاي عقل مدارانه را از وعدههاي پوپوليستي مجزا سازند، و ملاك انتخاب خود را صرفاً شنيدن حرفهاي قشنگ و شيرين قرار ندهند.
چرا كه وضعيت كشور به گونهاي نيست كه ازآن انتظار گلستان شدن داشته باشيم و هرشخص و جريان سياسي كه ادعاي اين چنين داشته باشند، مسلماً به دنبال چيز ديگري به جز واقعيتها هستند. بيان چنين ديدگاههايي كه با آمدن يك شخص يا يك طيف سياسي تمام مشكلات كشور حل خواهد شد، وعدهاي تو خالي است كه بايد از ظاهر آن متوجه اهداف و اميال مطرح كنندگان آنها بود.
البته منكر مديريت و اعمال برنامههاي منطقي و كارشناسي برخي سياسيون نيستيم و قطعاً ميتوان مشكلات كشور را با كار و تلاش منظم و منسجم بهبود بخشيد. اما نميتوان انتظار داشت كه حضور يك شخص و جريان سياسي در راس امور تحول شگرفي در وضعيت كشور ايجاد كند. البته اين موضوع مي تواند نتيجه عكس نيز داشته باشد. وقتي يك شخص و جريان پوپوليست روي كار آيد، قطعا داشته هاي كشور بيش از پيش به باد خواهد رفت و سرمايههاي ملت صرف اميال سياسي و ظاهر سازيهاي پوچ خواهد شد.
لذا وقت آن است كه رسانهها و اشخاص مستقل كه نگاهي عقل مدارانه به اوضاع كشور دارند، قلم و كلام خود را به سمت روشن سازي افكار عمومي حركت دهند تا بسياري از اقشار جامعه كه درگير مشكلات و گرفتاريهاي روزمره هستند، مغفول وعده ها و شعارهاي انتخاباتي نشوند.
بايد براي مردم شفاف سازي كرد كه دادن يارانه فعلي نيز براي كشور مضر است و بارسنگين مالي بركشور تحميل كرده است. در دولتهاي قبلي با چاپ پول بدون توجه به عواقب نافرجام آن يارانهها را پرداخت ميكردند و حاصل آن تورم، بي ارزشي پول ملي، رانت خواري، بازارسياه سكه و دلار و… شد .
بايد عقلاي جامعه در بحثهاي تخصصي با عامه مردم حتي در گفتگوهاي روزمره نسبت به نحوه سياست خارجي كشور در موقعيت فعلي شفاف سازي كنند.
بايد با دسته بندي عقلاني به مردم تفهيم كنند كه افراط گرايي و شعارهاي بي پشتوانه راه به جايي نخواهد برد و بايد به دنبال گسترش تعاملات سازنده و مستقل با همسايگان و جهان بود.
آن دسته از افراد و جريانهاي دلسوز كه با مردم در ارتباط هستند بايد نسبت به تعطيلي كارخانه ها و ركود صنعت كشور واقعيتها را به جامعه بگويند. بايد مشخص شود كه سياستها و تدابير كدام يك از طيفهاي حاضر در انتخابات به دنبال رونق صنعت و اشغال زايي است و كدام يك از آنها با شعارهاي عوام فريب وعده بهشت اقتصادي ميدهند.
اگر از اقتصاد و فرهنگ يا سياست خارجي و ديپلماسي، يا گسترش اعتياد و بيكاري و طلاق… حرف زده ميشود، بايد شفاف سازي شود كه علت بروز آنها چه بوده و چگونه ازدياد پيدا كرده است. پس هريك ازما بايد به قدر توان روشنگر جامعه خود باشيم و اگر علم كافي نسبت به موضوعات را نداريم به دنبال كشف آن از طرق مختلف باشيم. امروز با وجود نقش قوي و تاثيرگذار رسانههاي مجازي و شبكههاي اجتماعي دليل و توجيهي براي انتخاب غلط به بهانه عدم شناخت كافي وجود ندارد. پس بهتر است بشناسيم و شناخت خود را به ديگران منتقل كنيم.