ثروتی: احمدي نژاد گفت تا من نماينده ها را تاييد نكنم، راي نمي آورند

مشکلات از روزی آغاز شد که لاریجانی در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد در حمایت از او سخن گفت. دولت دید که مجلس توان تصمیم گیری در برابر استیضاج یک وزیر را هم ندارد، با این گونه اقدامات ما، آنها دیگر از مجلس حسابی نمی برند.
 

به گزارش فردا، رئیس دولت بودجه را که دیر تحویل می دهد، صد تا کاری غیر قانونی دیگر هم انجام می دهد. اینها به دلیل این است که مجلس او را پای کار نمی کشاند. تا الان احمدی نژاد را احضار نکرده ایم که حساب پس دهد. نتیجه هم این بود که بگوید : "مجلس در راس امور نیست".

یکی از نمایندگان مجلس عدم حضور برخی مسئولان دولتی در مجلس را به دلیل سهل انگاری های مجلس در تعامل یک طرفه با رئیس جمهور می داند و می گوید که اگر مجلس همان یک سال پیش از رییس جمهور سئوال می کرد، کار بدین جا نمی کشید. وی تاکید می کند که گرچه مشکل از همان جا آغاز شد که لاریجانی در دفاع از وزیر دولت سخن گفت، آنها گمان کردند که دیگر مجلس نمی تواند از حق قانونی خود برا نظارت بر عملکرد دولت استفاده کند.

موسی الرضا ثروتی در گفتگو با «فردا» با انتقاد از عدم حضور رئیس کل بانک مرکزی در مجلس جهت بررسی و پاسخگویی نوسانات ایجاد شده در بازار ارز و سکه، گفت: البته با توجه به اینکه بهمنی برای انجام کارهای خود از رئیس دولت دستور می گیرد، باید آقای احمدی نژاد پاسخگوی وضع موجود باشد.

* پیشنهاد از مجلس، بی‌توجهی از دولت

وی با تاکید بر اینکه دولت از عهده برخورد با دلالان بر نمی آید ونمی تواند ارز بازار را تامین کند، توصیه کرد که با سود بانک ها افزایش یابد مردم به سمت بانک ها روند. این قبیل پیشنهادات تا به حال بارها بیان شده اما هیچ عکس العملی از سوی دولت شاهد نیستیم.

این نماینده مجلس به جلسه خود با دانشجویان خارج از کشور اشاره و عنوان کرد: ، تحصیل آنها هم به مشکل برخورده است، به آنها ارز نمی دهند. ما نماینده مردم هستیم و باید پاسخگوی آنها باشیم. اگر دولت به قانون تمکین نکند، از ابزارهای قانونی که در اختیار مجلس وادار به تمکین می کنیم. دولت در مدیریت برنامه ریزی ارز و سکه مشکل دارد، توانایی تصمیم گیری در این باره را ندارد، این مدیریت ضعیف مشکل ساز است.

عضو کمیسیون تلفیق گفت: مشکلات از روزی آغاز شد که لاریجانی در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد در حمایت از او سخن گفت. دولت دید که مجلس توان تصمیم گیری در برابر استیضاج یک وزیر را هم ندارد، با این گونه اقدامات ما، آنها دیگر از مجلس حسابی نمی برند.

* خودمان کاری کردیم که بگوید: مجلس در راس امور نیست

ثروتی ادامه داد: رئیس دولت بودجه را که دیر تحویل می دهد، کارهای غیر قانونی دیگر هم انجام می دهد و از مجلس هم هیچ ابایی ندارد. اینها به دلیل این است که مجلس او را پای کار نمی کشاند. تا الان ایشان را احضار نکرده ایم که پاسخگو باشند. نتیجه هم این بود که بگوید : "مجلس در راس امور نیست".

وی بیان کرد: نظر رهبر انقلاب بر کار جمعی قواست، ایشان فرموده بودند که در این بحران سیاسی باید قوا پشت هم باشند تا دشمنان احساس تفرقه نکنند. دولت هم از این موقعیت سوء استفاده کرده و مشغول کارهای خود است. البته مجلس به راحتی می تواد دولت را پای کار بکشاند اماتاکید بر انسجام ملی باعث شده که مجلس کوتاه بیاید.

ثروتی در این خصوص به ذکر روایتی پرداخت و گفت: دو زن بر سر یک پسر بچه دعوی داشتند و هر یک ادعا می‏کرد که پسر بچّه از آن اوست. حضرت امیرالمؤمنین‏ علیه السلام فرمودند: حال که هردو ادّعا دارید و شاهد و بیّنه می‏آورید و حاضر نیستید دست از دعوا بر دارید، من این کودک را با شمشیر دو نصف کرده، بین شما تقسیم می‏کنم. آن زن که مادر واقعی بود فوراً گفت: یا علی من از حقّ خود گذشتم کودک سالم باشد، گرچه در دست دیگران قرار بگیرد.

امام علی‏ (ع) خطاب به آن زن فرمود: کودک را بردار و برو که مادر واقعی آن تو می‏باشی. ، زیرا اگر فرزند آن زن بود، دلش می‏سوخت و حاضر نمی‏شد تا به بچّه صدمه‏ای وارد شود.

امروز مجلس هم مانند آن روز است. نمی خواهیم به نظام آسیبی وارد شود، حاضریم از حق خودمان بگذریم و در این راه به طرف مقابل هم توجهی نمی کنیم.

وی گفت: رهبری فرموده اند که اختلافات قوا باید در جلسه سه قوا حل و فصل شود. اما گویی در آن جلسات هم مشکلی حل نمی شود وگرنه دلیل ندارد که رئیس جمهور خلاف قانون عمل کند.

وی افزود: در قانون برنامه پنجم تصویب کردیم که انتخاب رئیس کل بانک مرکزی تنها بر عهده دولت نباشد، روسای سه قوا، نائب رئیس مجلس و معاونان قوه قضائیه و مجریه هم اسن انتخاب سهیم باشند. البته این قانون از سوی شورای نگهبان رد و در مجمع هم چیز دیگری تصویب شد. حالا منتظر نظر رهبری در این خصوص هستیم. اگر آنگونه که ما می خواستیم شود، امثال بهمنی زیر نظر سه قوه عمل می کنند.

وی اظهار داشت: باید جلسه ای غیر علنی با حضور احمدی نژاد تشکیل و با ایشان با صراحت صحبت کنیم. رئیس جمهور "منیت" بسیار دارد، نمونه آن در همان 11 روز خانه نشینی هم کاملا مشخص بود. می گویند اگر من نماینده ها را تایید نکنم رای نمی آورند. اما ما که مانند کردار ایشان عمل نمی کنیم. نمی خواهیم وارد چالش شویم برای همین هم یکی به دو نمی کنیم چون می دانیم که دیدگاه مقام معظم رهبری آرامش در کشور است.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

۲ پاسخ

  1. همه می دانیم ابزار زر و زور باعث شده است تا در هیاهوی تبلیغات، مردم کسانی را انتخاب کنند که بیشتر در معرض دید قرار می گیرند. این که کاندیداهای مستقل فقط طرح داشته باشند، اما به علت نداشتن بودجه تبلیغاتی در معرض معرفی مردم کمتری قرار بگیرند، باعث خواهد شد تا باز هم اصحاب زر و زور به مجلس راه یابند. اگر فاکتور ثروت را از کاندیداهای مستقل جدا کنید، شاید به صرف داشتن طرح های هر چند کارآمد، باز هم به مجلس راه نیابند. سوال این است که دسترسی و آگاهی مردم به طرحها و ایده های برتر اداره کشور را چگونه بدون پول و مخارج سنگین تبلیغات می خواهید فراهم کنید. یا خود کاندیدای مستقل باید ثروت داشته باشد یا بالاخره مستقل ها هم وابسته به قدرت و ثروت دیگران خواهند شد.
    ***
    ملاحظه:
    1- شورای هماهنگی ائتلاف کاندیداهای مستقل سراسر کشور، با توجه به جایگاه نمایندگان مجلس در اداره مسائل کلان کشور، بر طرح ها و اندیشه مستقل اعضای خود برای اداره کشور تأکید دارد. بدیهی است اگر کاندیداهای نمایندگی مجلس به هر ظریق به مجلس راه یابند، اما اندیشه و فکر مستقلی برای اداره کشور نداشته باشند، در جایگاه نمایندگی تحت تأثیر جریانات سیاسی و لابی ها قرار می گیرند.
    2- از نظر ائتلاف کاندیداهای مستقل، طرح و ایده برای اداره کشور، اصلی ترین و برترین سرمایه کاندیداهاست؛ نه تنها سرمایه؛ شورای مرکزی ائتلاف در بررسی درخواست های عضویت علاوه بر طرح های کاندیداها، به توانمندی های ستادی و تبلیغاتی کاندیداها هم اهمیت می دهد.
    3- هزینه تبلیغات ائتلاف از محل همیاری و مشارکت مالی و ستادی خود اعضا تأمین می شود؛ لذا به فرض کم بودن سرمایه، کافی است همه اعضا به رهنمود استاد گرانقدری عمل کنیم که فرمودند در این انتخابات «حرف های مفهومی» بزنید و دغدغه شما پیروزی حتمی در انتخابات نباشد. یقیناً در این صورت، به تدریج می توان به تأثیرگذاری طرح ها و برنامه های ائتلاف کاندیداهای مستقل در فضای سیاسی کشور امیدوار بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.